Connect with us

Argentona

36 anys de patinatge a Argentona

L’Associació Patinatge Artístic d’Argentona va ser fundada per Judit Espinalt amb el suport de la seva família. La Judith, que va començar a patinar a l’escola Sant Josep de Mataró, era del veinat de Madà i ja era coneguda la seva passió per el patinatge perquè entrenava a amics i coneguts a la circumferència que hi ha a la plaça Major de la urbanització argentonina. Més tard, el 23 d’abril del 1986, es va decidir a formalitzar el club al registre d’entitats.

No va ser fins uns anys més tard quan van tenir accés al pavelló municipal d’Argentona per fer els primers entrenaments. Això va significar un salt de qualitat molt important per a la nova entitat esportiva. Els patinadors i patinadores gaudien de la pista els dimarts i els dijous després de l’escola per anar a practicar aquest esport. “Es tractava de que s’ho passessin bé, aprenguessin la disciplina artística i practiquessin un esport amb resistència, flexibilitat, potència i força”, rememora avui la Judit Espinalt, actualment vocal del club i molt feliç que els seus fills continuïn portant el seu llegat i amor per aquest esport que ja fa 36 anys que està present a Argentona.

“La prioritat del club mai ha estat crear campions del món, sinó gaudir de l’esport, aprendre a competir amb valors i fer equip. Si hi ha algú que vol tirar endavant, li posem totes les facilitats que estan a les nostres mans perquè així sigui. Actualment disposem de 70 patinadors, dos d’ells nois, entre 4 i 20 anys”, explica Albert Batlle, el seu president.

Afegeix que “tenim patinadors a totes les categories federatives i gairebé a totes les del Consell Esportiu del Maresme. La pandèmia ens va fer reinventar-nos i fer entrenaments des de casa per no perdre l’activitat. Els patinadors es distreien, seguien entrenant amb vídeos i fent videotrucades amb l’equip tècnic periòdicament per mantenir el ritme. Tant bon punt vam poder tornar a les pistes, tots estàvem molt animats per tornar a patinar sobre rodes”.

La responsable tècnica de l’associació és la Blanca Batlle, que des de ben petita ha anat sobre rodes. Porta a l’esquena tota una experiència com a patinadora i com a monitora.

“La prioritat del club mai ha estat crear campions del món, sinó gaudir de l’esport i aprendre a competir amb valors fent equip”

Albert Batlle, President

A més, tot just s’acaba de treure la formació de Tècnic Nivell 2 de la Federació Catalana de Patinatge. Al seu equip hi té a la Maria Sánchez.

Des de l’any 1986, el seu president ha estat Jaume Espinalt, amb la secretaria de la Judit Espinalt, la delegació de Pepita Brillas i el suport de tots els patinadors i patinadores de l’entitat. Aquesta junta s’ha mantingut fins desembre del 2018, quan el president va morir a causa d’un càncer de forma sobtada. Aleshores, es va fer una nova convocatòria d’eleccions i es va formalitzar una nova junta amb la il·lusió del primer dia. D’això molt aviat en farà ja quaranta anys.

More in Argentona