Connect with us

Entitats

50 anys de la PB Vilassar de Mar

La Penya Barcelonista de Vilassar de Mar celebra el 50è aniversari amb un ambiciós, variat i atractiu cartell d’activitats. Jordi Tapias, president des del juliol del 2020, ha dinamitzat la penya amb nous projectes per involucrar el barcelonisme de totes les edats de la població.

Fundada l’any 1972 per Elies Fontbona, la penya maresmenca compta amb 250 socis i treballa per continuar creixent i eixamplar la base, adaptant-se als nous temps, però mantenint i cuidant el sentiment culer perquè no desaparegui. Tàpies, inquiet i innovador, assegura que “aquí tothom té el seu espai, fins i tot la canalla. Busquem la interacció, la participació i recuperar l’activitat social, força afectada des de l’inici de la pandèmia”.

SOR LUCÍA CARAM va obrir els actes del 50è aniversari.

Des de la seva arribada, Tapias ha donat un nou aire a la penya, engegant una pàgina web, tornejos d’escacs, dòmino, cartes, ping-pong i actes esportius i d’oci, buscant sempre la implicació de les institucions i col·laboracions d’altres persones i entitats. També ha apostat per la inclusió social, perquè ningú no en quedi exclòs. Així, la penya col·labora amb la Fundació Fedamar, una entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de donar suport i servei esportiu a totes aquelles persones amb alguna discapacitat per contribuir en la seva integració a la societat.

El president, Jordi Tapias, ha dinamitzat la penya i ha engegat un ambiciós cartell d’activitats

Els actes del 50è aniversari van començar el 3 de setembre del 2021 amb una xerrada a càrrec de Sor Lucía Caram per presentar el projecte “Invulnerables”, impulsat per la Fundació Barça. El 9 de gener del 2022, en el marc d’aquesta significativa celebració, la penya va organitzar la primera caminada blaugrana entre Vilassar de Mar i el Castell de Burriac, que va tenir una gran acollida. Un recorregut de 6,5 quilòmetres, amb una parada a la Font Picant de Cabrera de Mar per esmorzar.

LA CAMINADA al Castell de Burriac va tenir molt èxit.

El passat 12 de febrer es va dur a terme un derbi de dòmino entre culers i ‘pericos’ al local social de la penya, al carrer Maria Vidal. I el 19 del mateix mes, a la Sala Roser Carrau (Espai Can Bisa), la conferència “El Barça i Catalunya. Els orígens de la simbiosi”, en col·laboració amb la Confederació Mundial de Penyes i a càrrec dels periodistes Frederic Porta i Salva Torres, a més de Xavier Gamper, net del fundador del FC Barcelona. A mitjans del mes de març s’ha programat la segona part d’aquesta conferència divulgativa.

La celebració culminarà al mes de setembre amb un dinar de germanor

LA BICICLETADA anual congrega sempre molts socis.

La PB Vilassar de Mar seguirà escalfant motors amb motiu del 50è aniversari amb altres actes, com una visita a les instal·lacions i Museu del FC Barcelona, una botifarrada popular, una ofrena a la Mare de Déu de Montserrat (programada al mes d’abril), una bicicletada, un torneig de play-station i un desplaçament a un partit del Barça lluny de l’Estadi.

La celebració culminarà al mes de setembre amb un gran dinar de germanor, amenitzat amb actuacions musicals i d’altres sorpreses. A l’acte final, que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, també hi haurà una important representació oficial del FC Barcelona.

Text: David Salinas.

More in Entitats