Connect with us

Entitats

Pere Guardiola, President de la Fundació Catalana de Futbol

“Els Premis Solidaris són un homenatge a tota la solidaritat que hi ha al futbol català”

El president de la Fundació Catalana de Futbol, Pere Guardiola, va presidir la celebració dels V Premis Solidaris el passat 21 de febrer a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Enguany s’ha celebrat la cinquena edició. Satisfet?

La resposta dels clubs quan vam iniciar aquests premis va ser molt important. El primer any, de 1.000 clubs hi van participar el 10%, i cada any ha anat agafant més força. L’any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia, i enguany hem tornat amb il·lusions renovades. I és que són uns premis molt emotius..

De què està més satisfet d’aquests Premis?

Vull destacar que aquests premis no són per a una persona en concret, sinó que és un homenatge a tota la solidaritat que hi ha al futbol català. El futbol a Catalunya té moltíssima solidaritat, i les persones i entitats premiades són els representants de totes les accions que es porten a terme. Des de la Fundació volem retre un homenatge a tots els clubs que dediquen temps per tirar endavant accions solidàries.

“El futbol al Maresme gaudeix d’una magnífica salut”

Què poden aportar a la societat?

Són un model d’actuació solidària que pot servir per a què tots els clubs s’animin i desenvolupin projectes d’aquests tipus. Es tracta d’incentivar-los perquè organitzin accions que ajudin a altres persones.

Quines són les properes activitats que portarà a terme la Fundació de l’FCF?

Una d’elles és ‘L’Enfutbola’t’, un torneig de futbol per a persones amb discapacitat psíquica i/o física i que inclou tota mena de futbol adaptat. Aquest any ho celebrarem a Vic, sota el patrocini de la Fundació UE Vic, per tal de commemorar els 100 anys del club. Esperem superar la xifra de 800 jugadors/es de l’última edició, celebrada a Cornellà de Llobregat. Una altra iniciativa que portem a terme són les beques que es donen a jugadors que no tenen possibilitats econòmiques per pagar les llicències federatives i la Mutualitat.

PERE GUARDIOLA amb Juan Carlos Unzué i Joan Soteras.

Una de les iniciatives amb més tirada aquí al Maresme és el Campus Solidari de l’estiu, el qual s’organitza a Mataró…

El fem amb molta il·lusió i hi participen uns 50 nens/es amb risc d’exclusió social. És la Creu Roja qui els porta directament. Precisament, l’Antonio Jiménez, qui va ser directiu i delegat de l’FCF al Maresme i que ens va deixar fa uns mesos, va ser un dels grans impulsors d’aquest Campus. Per aquest motiu, properament, faré la proposta al patronat de la Fundació perquè aquest campus es digui Campus de Futbol Inclusiu Memorial Antonio Jiménez. En l’última edició, el 50% dels participants es van presentar sense botes de futbol i la Fundació els hi va sufragar aquest material. I, evidentment, tampoc paguen la inscripció al Campus.

Com veu el present i el futur de la Fundació de l’FCF?

Ara està en un moment magnífic perquè hem pogut solucionar la caòtica situació econòmica que hi havia anteriorment. Gràcies a l’ajuda d’entitats com la Fundació “la Caixa”, la Fundació FC Barcelona, el Comitè Tècnic d’Àrbitres de l’FCF i la pròpia Federació Catalana de Futbol podem organitzar activitats ben fetes i per a gent que realment ho necessita. Per això estic molt satisfet i orgullós de poder ajudar des de la Fundació Catalana de Futbol als que ho necessiten. Sempre ha estat vinculat al futbol català, especialment amb la UE Vilassar de Mar. De president a speaker del club… Vaig tenir el goig de fer de locutor en més de 15 partits per Vilassar Televisió i ara fent de speaker m’ho passo igual de bé. També aprofito per reunir-me amb un grup de companys per començar a organitzar les activitats que es faran per celebrar el centenari del club, l’any 2023.

Què és el que el manté “enganxat” al club?

M’estimo molt el club, hi vaig cada diumenge a veure el primer equip i a vegades el futbol base. El porto molt endins.

Quina valoració fa de l’estat del futbol del Maresme?

Està en un bon moment, tot i que s’hauria d’intentar pujar en algunes categories. És una llàstima que només hi hagi un equip a la Tercera Divisió. Però té bona salut en part, i gràcies, a la magnífica feina que va fer l’Antonio Jiménez i que ara continua el seu secretari a la delegació, Mohamed El Gaadaoui. Cal remarcar que hi ha cinc dones que són presidentes, fet que no es dona gaire en les altres delegacions. És tot un orgull per la nostra comarca. Ara cal seguir treballant.

More in Entitats