Connect with us

Esports Nàutics

El Balís brilla amb la Final Europea d’AquaX

Joan Sevil guanya en Sprint Junior i Jordi Tomàs acaba subcampió en Spark

Joan Sevil

Sant Andreu de Llavaneres, 15 d’octubre de 2017.- El Club Nàutic El Balís ha brillat al llarg d’aquest cap de setmana després d’acollir a les seves aigües de la final del circuït europeu P1 AquaX Pro de motos d’aigua. 73 pilots arribats de tota Europa han competit en la darrera prova de la temporada després de les celebrades a Gales i França. La de Catalunya, ha batut el record de participació en aquest competició.
El britànic Joseph Harvey s’ha proclamat a El Balís vencedor del circuit europeu P1 AquaX Pro, que s’ha celebrat en aigües de Sant Andreu de Llavaneres els dies 14 i 15 d’octubre. Harvey arribava a la final com a principal favorit en l’última prova després de les celebrades a Gal·les i França, i en la tercera i última l’anglès s’ha coronat guanyador en la categoria reina Enduro.
Un altre dels triomfadors de l’AquaX Pro d’El Balís ha estat el barceloní Joan Sevil (Yamaha), de tan sols 14 anys, que s’ha imposat en Sprint Junior. El català ha triomfat a casa superant en vuit punts el francès Baptiste Camels (Yamaha) i en nou a Esteban Díaz (Kawasaki).

Jordi Tomàs

Qui s’ha quedat a les portes de la victòria ha estat l’ampostí Jordi Tomàs (Sea-Doo) en la categoria Spark. Tomàs s’ho ha jugat tot en l’última mànega contra el francès Philip Salobier (Kawasaki), que s’ha acabat emportant la victòria superant en quatre punts al pilot català.
En Sprint Kawasaki 1500 triomf per al francès Simon Raoulx, guanyador de tres de les quatre mànegues, seguit per Philip Salobir i Jeremy Wohlgemuth.

Ahir, primera jornada
En la primera jornada de competició en Enduro, el gran dominador va ser el francès Thomas Favolini (Yamaha), que va guanyar les dues mànegues, el també gal·lès Jordan Lambert (Yamaha) va ser segon i el gran favorit, el britànic Joseph Harvey (Kawasaki), tercer. Aquest resultat permetia ja a Harvey ser campió del circuit europeu d’AquaX abans de celebrar-se la segona i última jornada. En enduro AquaX 300 dominava el belga Claude Vangansebeck i en AquaX 200 el francès Tom Iluciano.
Presència nombrosa de públic
Després de dos dies de competició es van completar les quatre proves previstes en cada una de les classes, amb unes condicions meteorològiques immillorables amb sol i mar plana, que van poder gaudir els nombrosos aficionats que es van apropar a veure la competició, tant des de Port Balís com des de la platja del Club.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Esports Nàutics