Connect with us

Ciclisme de muntanya

La ‘Corriols de Llavaneres’, tot un èxit

La Corriols de Llavaneres, com va dir el fins ara regidor d’Esports de l’Ajuntament del municipi, Emili Minguell, “només porta dues edicions, però ja s’ha consolidat como una prova de referència del món de les BTT i ens hem de felicitar tots pel fet que es faci al nostre municipi”.

Així és, perquè la competició va reunir el passat 8 d’octubre a 257 ciclistes, desitjosos d’afrontar els 30 quilòmetres de distància amb un desnivell acumulat de 1.100 metres. Una cursa cronometrada que va permetre a tots els participants, amants del ciclisme de muntanya, gaudir de les millors senderes i trialeres del Parc Natural del Corredor, Maresme. Una iniciativa del Casal de Llavaneres, amb la col·laboració del consistori municipal .

L’esdeveniment, que va néixer l’any passat, ho va fer amb la intenció de fer-se un lloc dins de les pedalades de zona del Maresme, amb una característica que pretén ressaltar per sobre de la resta, el seu recorregut. Aquest va ser meticulosament triat i treballat per oferir als participants una pedalada diferent, que destaqués principalment per la seva extensa varietat de senderes i trialeres, amb la premissa d’evitar en tant que sigui possible les pistes forestals i endinsar-se en els inigualables paratges de Sant Andreu de Llavaneres, els famosos ‘corriols’ que donen nom a la prova.

La Corriols de Llavaneres no busca quantitat, sinó qualitat per sobre de tot, per la qual cosa es limita a un màxim de 300 participants per intentar evitar els famosos taps que succeeixen a la majoria de pedalades. La intenció és que tothom, tingui el nivell que tingui, pugui gaudir d’un autèntic festival de senderes i trialeres.

257ciclistes van completar els 30 quilòmetres i els 1.100 metres de desnivell

La prova va ser un èxit rotund d’organització gràcies a tots els que hi van col·laborar, com el grup de percussió Batu Banyuts, que va amenitzar alguns dels trams amb la seva música. Fonamental va ser també la participació d’ADF Serralada del Montalt, que va vetllar per la seguretat de tots els participants i espectadors, Així com un nodrit grup de voluntaris.

ADF Serralada del Montalt van vetllar per la seguretat de tots

La prova masculina va ser guanyada per Mario Sinués, que va completar l’exigent recorregut en 1:41:21. Va ser seguit per Jordi Espinar i Jaume Casals. Quant a la competició femenina, el podi el van completar Berta Bassols (2:22:25), Irene Martínez i Núria Rodríguez.

Al Corriols de Llavaneres també hi van participar bicicletes elèctriques. En aquesta categoria els vencedors van ser Vado Valls en homes i Núria Nieves en dones. En la prova infantil el guanyador va ser Max Perelló.

Després del gran èxit a nivell de participants i organització, Sant Andreu de Llavaneres es consolida com un municipi que aposta fort per les competicions esportives populars, on s’uneixen esport, cultura i participació ciutadana.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya