Connect with us

Argentona

Burriac Xtrem 2023: simplement, espectacular

-El Grup de Muntanya d’Argentona va organitzar la 21a edició d’una prova ja mítica al Maresme que va congregar 815 esportistes.

-Una legió de 130 voluntaris van fer possible que l’edició tornés a ser un gran èxit d’organització

El Maresme, com és sabut, té una reconeguda tradició a l’hora d’organitzar grans esdeveniments esportius. Molt pocs poden presumir del poder de convocatòria i espectacularitat de la Burriac Xtrem, cursa de muntanya organitzada any rere any, i ja en van vint-i-una, pel Grup de Muntanya Argentona, format per 236 socis apassionats pel senderisme i les excursions.

La BurriacXtrem (Premi Pere Asturiano) de 2023 ha tornat a ser un èxit extraordinari. Senzillament, espectacular. Han estat capaços de congregar 815 esportistes que han pres part en algun dels tres Trails: 29 quilòmetres (102 corredors), 21 quilòmetres (341 atletes) i 11 quilòmetres (372 participants).

El dia abans, el 18 de novembre, i com ja és habitual, va tenir lloc en el centre d’Argentona la ‘Correcuita’ per als més petits, des que pràcticament ja poden caminar fins als dotze anys i també dividits en tres distàncies per edats. En total, hi van participar 215 nens i nenes.

La Xtrem ha sabut guanyar-se un prestigi per mèrits propis entre els amants d’aquest esport, molt exigent físicament i que permet, com és el cas de la Burriac, córrer per paratges de gran bellesa del Parc de la Serralada Litoral, Argentona, Cabrera, Cabrils i Òrrius: Coll de Cordera, Creu de l’Avellà, Can Genís, Can Raimí o l’emblemàtic Castell de Burriac. Pujades i baixades per la mar Mediterrània a l’horitzó.

No és d’estranyar, per tant, que entre els 815 participants hi hagués atletes arribats des d’Alemanya, Andorra, Itàlia o els Països Baixos, així com de Sitges, Tossa de Mar, Vic o Berga, per posar només uns exemples. La sortida dels tres trails es va fer de manera escalonada, cada mitja hora a partir de les vuit del matí, i tots els participants tenien un temps màxim per completar-lo.

La força de la Burriac Xtrem també són els seus voluntaris. Enguany, més de 130 que van organitzar tot el circuit, el van deixar com a nou després, i van atendre els atletes en els quatre avituallaments repartits pel recorregut, preparats amb líquids i sòlids per a reposar forces. Sense els voluntaris, la Burriac Xtrem no existiria.

Va haver-hi premis per als tres primers en homes i dones, així com en +40, +50 i +60 anys, el tradicional ‘càntir’ d’Argentona. Va ser present a la cerimònia l’alcaldessa del municipi, Montse Capdevila.

Tots els participants que ho van necessitar van tenir en arribar a meta un servei gratuït de fisioteràpia, gràcies a la col·laboració entre el Grup de Muntanya l’Argentina i el centre ‘Ma Fisioteràpia’, de reconegut prestigi en el municipi.

Una gran jornada esportiva, un èxit organitzatiu i la BurriacXtrem que torna a superar-se a si mateixa, enguany sota la direcció de Susanna Castellà que ha pres el relleu de Jordi Ferrer, que va prendre el relleu del fundador de la prova, Miquel Banchs.

Fotos: Jordi Santacana / Jan Luc Piu / Feliu Vilalta

More in Argentona