Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

El Maresme es bolca amb l’Oxfam Intermón Trailwalker

La marxa per equips que “enganxa” esportistes, persones solidàries i col·legues de feina, escalfa motors de la seva 13a edició. És formar part d’un moviment global contra la pobresa i la injustícia climàtica

L’Oxfam Intermón Trailwalker, el desafiament esportiu i solidari més gran per equips del món per lluitar contra la pobresa, comença a escalfar els motors de la seva tretzena edició (6 i 7 d’abril a Girona).

Aquest any l’objectiu és garantir l’accés aigua potable per a 100.000 persones de comunitats vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina privades a causa de la crisi climàtica. Un repte a aconseguir gràcies a la col·laboració de milers de participants, que recorreran 100, 55 o 10 quilòmetres i que abans recaptaran fons entre persones de la feina, amistats, familiars i coneguts. Des del 2011, primera edició d’aquesta marxa solidària a Espanya, han participat gairebé 30.000 persones a la prova i s’han recaptat més de 8 milions d’euros per lluitar contra les conseqüències de l’emergència climàtica sobre els més vulnerables. A la darrera edició, la del 2023, van participar més de 1.500 persones i es van recaptar més de 317.000 euros.

Més de 450 esportistes del Maresme hi han participat durant aquests anys, com l’equip DHL Mataró Fighters. Les inscripcions per aquest 2024 ja estàn obertes

Oxfam Intermón Trailwalker és un desafiament esportiu que ‘enganxa’ moltes persones, motivades pel repte esportiu (20%), per viure una experiència amb amistats i/o col·legues de treball (60%) o per estar vinculat a una causa solidària (20%). Participar a l’Oxfam Intermón Trailwalker és formar part d’un moviment global Oxfam contra la pobresa i la injustícia climàtica.

La prova actualment se celebra a nou països: Hong Kong, Corea del Sud, Índia (2 esdeveniments anuals), Austràlia (3 esdeveniments anuals), Nova Zelanda, Bèlgica, França (2 esdeveniments anuals), Gran Bretanya i Espanya.

L’EDICIÓ 2024

La propera edició, per a la qual ja estan obertes les inscripcions, tindrà lloc el 6 i 7 d’abril a Girona (Via Verda). La prova constarà de tres modalitats: 100 km, 55 km i 10 km. La primera començarà el dissabte 6 i transcorrerà entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. La segona, amb sortida el dissabte 6 a Olot, arribarà fins a Girona. Per últim, la de 10 km tindrà lloc el diumenge 7 d’abril entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Consolidada com a repte esportiu i solidari de referència al nostre país, celebrarà la propera edició el 6 i el 7 d’abril a Girona (Via Verda) amb l’objectiu de garantir l’accés a aigua potable a 100.000 persones

Els participants, agrupats en equips de 6 persones (4 marxadors i 2 persones d’equip de suport), hauran aconseguit abans un mínim de 1.500 euros per equip (500 euros en el cas de la prova de 10 km) mitjançant activitats per recaptar fons, venda de materials solidaris o cerca de patrocinadors. El Maresme sempre ha estat molt present. L’any passat va participar el grup DHL Mataró Fighters, format per Marc Sánchez, Mario Molina, Jordi Giol, Paula Corbalán, Tubal Almendral y Martha Illesca.

More in Curses de muntanya i Muntanyisme