Connect with us

Cabrils

Cabrils ret homenatge a cinc dones que lideren diferents entitats esportives

Un acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones

Diumenge 13 de març es van dur a terme els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones a Cabrils, després que dies abans es fes la lectura del Manifest davant l’Ajuntament. Davant la masia de Mas Maria, convertida ja en Centre Sociocultural, es va retre homenatge a les dones que lideren diferents entitats esportives de Cabrils.

Montse Espinosa Cervera, presidenta del Club de Tennis La Llobera, Aida Feixas Puig, presidenta del Club Patí Cabrils, Júlia Escariz Ortiz, presidenta del Cabrils Country Club, Bàrbara Peeters, presidenta del Club de Tennis Cabrils i Lluïsa Cuadern, secretària, i també alma mater del Club Vòlei Cabrils van ser les protagonistes de l’acte commemoratiu, com anys abans ho van ser les dones que treballen al CAP, les professores d’escola o les botigueres del poble.

Abans de finalitzar l’acte, noies dels diferents clubs esportius de Cabrils van fer lectura de la Declaració Institucional del 8M.

Montse Espinosa Cervera és la degana pel que fa a presidències femenines de clubs esportius a Cabrils. Des de l’any 1996, any de la fundació del club està al capdavant del club. Preguntada per com s’ho fa per conciliar vida laboral, familiar i, a més, treballar per l’entitat, diu: “Ho puc combinar perfectament, ja que no tinc fills, i el tennis, a part de ser la meva passió, és la meva feina”.

Aida Feixas, presidenta fundadora del Club Patí Cabrils ara fa ja més de 10 anys, creu que perquè hi hagi més dones al capdavant d’entitats al món de l’esport només cal “atrevir-se a donar el pas. Cal que les dones s’involucrin com ho hem fet nosaltres”.

La tenacitat de la LluÏsa Cuadern Codina va ser clau perquè Cabrils tingués, per primera vegada, un club de vòlei federat. Afirma que “només cal tenir empenta, paciència, ganes i sobretot, temps i empatia per veure més dones al capdavant d’entitats al món de l’esport”.

Per la seva banda, Júlia Escáriz Ortiz va donar un pas endavant l’any 2018, després de gairebé 20 anys fent ball esportiu, per en capçalar la Junta Directiva d’una entitat, Cabrils Country Club, amb una Junta totalment femenina: “De moment tinc molta il·lusió per continuar. Tothom hauria de trobar un temps a la seva vida per gaudir del que més li agrada, en el meu cas, el ball”, diu.

Finalment, Barbara Peeters ha arribat amb força a una entitat històrica de Cabrils, que té més de mig segle de vida. És la primera presidenta que té el club, al qual li ha donat un nou impuls: “Tot és organització i prioritats. Quan planifico la meva agenda els dilluns, busco l’estona per dedicar-li a la feina, a l’esport, al menjar, etc… L’esport és una prioritat en el meu dia a dia”, conclou. Cinc dones, cinc històries d’èxits.

More in Cabrils