Connect with us

Calella

Calella, ‘gran sortida’ de la Volta a Catalunya de les 100 edicions

FITA HISTÒRICA

La història de la Volta Ciclista a Catalunya no podria entendre’s sense la participació i complicitat de Calella. I l’aposta d’aquest municipi del Maresme per ser una ciutat amb segell de destinació turística esportiva de qualitat tampoc s’entendria sense la seva decidida aposta per aquesta prova esportiva.

El dilluns 22 de març, Calella tornarà a vestir les seves millors gales per convertir-se en el punt de sortida de la primera etapa d’una Volta històrica: la de les 100 edicions. Una efemèride que havia d’haver-se completat l’any passat i que l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la COVID-19 ho va impedir. Aquella Volta es va suspendre i ara, en 2021, amb totes les garanties sanitàries establertes, torna amb més il·lusió i ganes que mai.

Des de 2012, el municipi del Maresme ha estat l’inici d’aquesta prova ciclista tan arrelada al país

La història de Calella amb la Volta Ciclista a Catalunya es remunta als anys 1963 i 1964, quan va acollir dues arribades de la cursa de forma consecutiva, amb triomfs del francès Jean Gaczyck (1963) i de José Pérez Francés (1964). Ja no va tornar fins a l’any 2012, però ho va fer a nivells màxims. Des de 2012 i fins a 2021, haurà acollit de forma consecutiva la primera etapa de la cursa, amb inici i final a la població, sent també l’escenari de la presentació tradicional d’equips abans de l’inici de la competició.

La Volta, inclosa dins el calendari de l’UCI World Tour, és la tercera cursa per etapes més antiga de les que es disputen actualment, només darrere del Tour de França i el Giro d’Itàlia. Com cada any permetrà veure rodar per les carreteres catalanes els millors ciclistes del món.

L’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia i aquesta edició es disputarà amb les màximes garanties de seguretat

“Estem molt satisfets de la resposta de tots els inicis i finals d’etapa de la Volta. Tots ells han volgut mantenir la seva vinculació amb la Volta en aquesta edició tan important, i l’arribada de la carrera serà un gran espectacle, especialment televisiu, en una època en la qual tots necessitem bones notícies”, ha manifestat el director general de la carrera, Rubèn Peris.
“Hem après molt de com fer les coses adequadament, i destinarem molts esforços i inversió al fet que tothom visqui una prova segura i adaptada en el moment de les dates de celebració de l’esdeveniment. Hem de garantir la seguretat sanitària dels corredors, del personal dels equips, de l’organització i en el cas que sigui possible, dels aficionats”, conclou Rubèn Peris.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella