Connect with us

Ajuntaments

Marc Buch, Regidor d’esports de Calella

En el seu cas podem dir allò de ‘els testos s’assemblen a les olles’…
Sí, vaig triar la carrera universitària i el meu ofici influenciat tant pel meu pare com pel meu avi. A casa la vida del camp sempre ha estat molt present, perquè el meu avi ha estat pagès. I el meu pare també es dedica a temes d’agricultura i jardineria. Vaig treballar amb el meu pare fins que en 2012 vaig fer un canvi a la meva vida obrint el meu propi projecte empresarial, que també està lligat a la jardineria. Podem dir que ara som competència! (Riures)

Veig que li encanta la naturalesa…
Sens dubte. Em fascina treballar a l’aire lliure i estar envoltat de plantes. Faig manteniments de jardins i obres de jardineria tant en el sector privat com en el públic. És l’estil de vida que he triat.

És esportista?
Fins als divuit anys vaig jugar a futbol i sobretot a tennis, que ha estat el meu esport preferit. Ara sóc consumidor d’esport presencial o per televisió, però no en practico cap.

“Ens sentim orgullosos del model de ciutat que hem construït a través de l’esport”

A Calella no s’avorrirà…
Per descomptat, ja ho pot ben dir, perquè tenim una oferta esportiva molt extensa i amb nombroses disciplines.

Com arriba a ser regidor de l’Ajuntament?
A través de la meva activitat social. Durant cinc anys vaig ser president de la Colla Gegantera de Calella i Cap de Colla també, des de 2011 fins a 2016. Calella va ser Ciutat Gegantera de Catalunya en 2013. Tot aquest treball social i de comunitat que vam fer en el nostre municipi va ser el que, suposo, va valorar Montserrat Candini quan en 2015 em va proposar anar a la llista electoral.

I li va dir que sí…
Sí, perquè jo sempre vaig votar per ella i perquè era un tren que no passa dues vegades a la vida. Em semblava extraordinari el treball de transformació de Calella que estava portant a terme i perquè sempre he militat en el PdCat. No podia dir-li que no. Va ser un honor començar a treballar amb ella. En 2015 vaig assumir les regidories de Medi Ambient i Participació Ciutadana i en 2019 les de Territori, Innovació i Esports.

Gaudeix?
Moltíssim, perquè Esports és una regidoria molt agraïda. Calella fa molts anys que aposta per un model de ciutat on la pràctica esportiva sigui una prioritat, una manera de viure, dotant-la de les infraestructures necessàries per atreure turisme esportiu de qualitat. I ens sentim orgullosos de comptar amb una forta xarxa de clubs esportius i de ser també una referència en l’organització d’esdeveniments esportius de primera magnitud.

“L’Ironman és la suma i l’exemple de tot el que som i fem. Una competició internacional que es veu a tot el món”

Com l’Ironman…
Som uns privilegiats. Podem gaudir de la mar i de la muntanya i això ho saben valorar i gaudir els esportistes que ens visiten. Calella és la ciutat preferida per molts d’ells per fer stages de qualitat. L’Ironman és la suma i l’exemple de tot el que som i fem. Una competició internacional que es veu a tot el món i on participen atletes de més de cent països. Enguany, a causa de les circumstàncies, farem el 70.3 i l’Ironman clàssic en una sola prova que tindrà lloc a l’octubre.

No ens oblidem de la Volta Ciclista a Catalunya.
Una altra prova més de l’esforç que es fa des de l’Ajuntament i tota la ciutadania per col·locar Calella en el mapa de l’esport d’elit. I un exemple de la nostra capacitat organitzativa. Aquesta serà una edició molt especial perquè és la prova número 100 i l’última que començarà a Calella, encara que continuarem lligats a la Volta.

La remodelació de la Muntanyeta ja és una realitat.
Forma part d’un Pla d’Equipaments Esportius dotat de 13 milions d’euros en inversions. La primera fase de la Muntanyeta ha costat 1,3 milions, tots aportats amb fons propis de l’Ajuntament. S’ha posat gespa artificial, vestuaris i una nova pista d’atletisme. Ens queda millorar l’enllumenat i la construcció de la graderia. Era i és un pas endavant molt necessari per a Calella. També hem ampliat la base nàutica i hem renovat el parquet del pavelló.

Què els queda per fer?
Valorem la possibilitat de construir una nova pista poliesportiva i un tercer camp de futbol, accions enfocades a donar resposta a l’alta demanda que tenim dels nostres clubs i esportistes i, a més, prestar un servei de qualitat als atletes que ens visiten al llarg de l’any, que en són molts.

PERFIL


Marc Buch Rigola
19/05/1986
Casat amb dos fills

Enginyer Tècnic Agrícola especialista en Hortofructicultura i Jardineria per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Postgrau en Gestió d’Espais Verds a la School of Professional & Executive Development.

Forma part de la Colla de Geganters i Grallers de Calella. President de Ràdio Calella Televisió, del Consell de Medi Ambient i del Consell Municipal d’Esports.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments