Connect with us

Ajuntaments

Calella i Santa Susanna, Turisme Esportiu certificat per la Generalitat

La certificació de Turisme Esportiu és una distinció que Turisme de Catalunya atorga als municipis o zones turístiques que han passat un procés d’auditoria per obtenir tal consideració.

La Destinació de Turisme Esportiu és una marca d’especialització creada per Turisme de Catalunya. Es donen a municipis que ofereixen recursos i serveis d’alta qualitat dirigits a esportista d’elit, professionals, amateurs i turistes que vulguin practicar activitats esportives.

Les destinacions certificades compleixen uns requisits esportius estàndards generals com el fet de disposar d’instal·lacions de qualitat per practicar diferents esports, i també específics per a les modalitats esportives en les quals la destinació està especialitzada. Els municipis es poden certificar en 1, 2 o fins a 13 esports:

· Remo i piragüisme en aigües tranquil·les

· Piragüisme en aigües braves

· Natació

· Paracaigudisme

· Ciclisme

· BTT

· Esports col·lectius (bàsquet, handbol, voleibol, futbol sala, bàdminton)

· Running i triatló

· Senderisme d’alta muntanya (alpine running)

· Futbol

· Atletisme

· Tennis

· Vela lleugera

La Generalitat de Catalunya solament té setze destinacions certificades, dues d’ells en el Maresme. Als Pirineus estan a La Seu d’Urgell, Sort i la Vall d’Aran. En la Costa Brava, a Banyoles-Pla de l’Estany, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Girona, Lloret de Mar, Blanes. En Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat. En la Costa Daurada, Cambrils i Salou. En les Terres de l’Ebre, L’Ametlla de Mar i Amposta

En la Costa de Barcelona Maresme, a més de Castelldefels, existeixen dues poblacions distingides com a Destinacions de Turisme Esportiu: Calella i Santa Susanna. Aquest últim municipi de 23.275 habitants es va especialitzar com a Destinació de Turisme Esportiu en l’any 2007. Santa Susanna ofereix als visitants un escenari d’alt nivell per a la pràctica de diferents modalitats esportives, raó per la qual té una certificació de destinació multi esport. Des del 2009 la localitat de l’Alt Maresme, Calella, ofereix als turistes unes condicions òptimes per a la pràctica esportiva:

· Climatologia ideal per a la pràctica esportiva durant tot l’any

· Garantia de serveis especialitzats per al turista esportiu

· Equipaments esportius adequats a les necessitats específiques de cada esport. 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments