Montserrat Candini, alcaldessa de Calella
Calella va ostentar durant 2019 la condició de Capital Catalana de l’Esport, atorgada per la Fundació Catalana per a l’Esport. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, repassa el que ha estat i ha significat aquesta efemèride per al municipi maresmenc.
Per què va acceptar Calella aquesta responsabilitat?
Volíem i volem seguint impulsant els valors de l’esport després d’haver estat Vila Europea de l’Esport l’any 2016 i Ciutat del Bàsquet Català 2018, i haver acollit esdeveniments tan importants com els Special Olympics en 2014 o els Jocs Catalans de l’Esport Adaptat el 2016.
Quin balanç fa d’aquests dotze mesos?
Crec que han estat un èxit rotund. No podríem estar més satisfets. Veníem d’haver estat Ciutat del Bàsquet en 2018, on havíem posat el llistó molt alt, i totes les activitats que hem realitzat durant 2019 com a Capital Catalana de l’Esport han reforçat encara més a Calella com a població de referència en l’organització d’esdeveniments esportius.
Què destacaria?
S’han dut a terme al voltant de 125 activitats esportives de caràcter singular. I totes elles han anat dirigides a diferents sectors de la població, perquè hem volgut ser molt transversals. Parlem d’integració, educació, joventut, gent gran, salut, medi ambient, territori, dona, innovació…
Ha citat a la gent gran…
És una de les accions que més il·lusió ens va fer posar en marxa, la ‘I Olimpíada de la Gent Gran’, perquè es tracta d’afegir vida als dies, no dies a la vida. Calella va tornar a demostrar que és una ciutat amb ànima, amb sentiment, perquè a més dels 250 participants es van involucrar molts voluntaris i nombroses entitats del poble.
Per cert, vostè va rebre el 2019 dos premis molt importants relacionats amb l’esport…
Simplement els vaig recollir, sí, però pertanyen a Calella, a la seva gent, als clubs: el Premi Gestió Esportiva Pública en municipis de menys de 20.000 habitants per part de l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals i Millor Dirigent Institucional de l’Esport 2019, atorgat per l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport (ACDE).
“Ha estat un èxit rotund ser Capital Catalana de l’Esport; hem dut a terme més de 125 activitats esportives de caràcter singular”
No hem parlat de les dues grans proves en les quals participa Calella…
Efectivament, l’Ironman i l’etapa que obre la Volta Ciclista de Catalunya. Segurament són les més mediàtiques, però ho fem amb la mateixa il·lusió que organitzem altres proves no tan visibles, com el Circuit Permanent d’Orientació, rutes de senderisme, campanyes a favor de la inclusió social a través del programa FutbolNet del FC Barcelona… sense oblidar-nos que som ‘Calella Sport City Lab’, la darrera incorporació a la xarxa de laboratoris urbans SmartCatalonia. La iniciativa de l’Ajuntament de Calella impulsa la innovació en el sector esportiu, fent que les instal·lacions esportives del municipi esdevinguin un espai de proves per a aquelles empreses que vulguin validar els seus productes i serveis en un entorn real.
Parlant d’entorn: Calella remodelarà una instal·lació de referència: La Muntanyeta…
Farem una inversió d’uns 1,3 milions d’euros en dos trams. Primer es canviarà la gespa actual per una altre d’última generació i després s’arreglaran i ampliaran els vestuaris. Però, com sempre diem, el millor està per venir. Tenim un Pla d’Equipaments Esportius molt ambiciós en el qual invertirem 12 milions d’euros.
Tot això mereix un capítol a part, alcaldessa…