Connect with us

Entitats

Campanya per promocionar l’esport i l’activitat física

13.800 nens i joves participen a #deMataróaTòquio

La iniciativa uneix dos mons molt diferents com són l’esport escolar i l’esport olímpic amb l’apadrinament de la waterpolista olímpica Marta Bach.

L’esperit olímpic que va recórrer Catalunya l’any 92, ha tornat aquests dies a la capital del Maresme gràcies a #deMataróaTòquio. Els organitzadors destaquen que aquest esperit i la il·lusió dels nens i nenes a l’hora de preparar els actes i sobretot la cerimònia d’arribada del testimoni a cadascuna de les escoles ha sobrepassat totes les previsions inicials.

La campanya inclou també activitats per treballar els jocs olímpics des de diferents assignatures. El “Matesports”una sèrie de problemes de matemàtiques relacionats amb els jocs olímpics, un concurs de dibuix i activitats de llengua entre d’altres.

#deMataróaTòquio acabarà amb una cloenda, durant el mes de juny on els representants de les diferents escoles i les institucions, lliuraran a la Marta Bach l’encàrrec de portar fins a Tòquio una reproducció de la Laia l’Arquera per passejar-la per l’estadi olímpic de Tòquio durant la inauguració dels Jocs Olímpics. La previsió és sobrepassar àmpliament la quantitat necessària de quilòmetres i els organitzadors parlen de poder completar una volta a tot el planeta.

La Campanya ha rebut elogis de la Secretaria General de l’Esport i del Departament d’Educació, i ja són moltes les ciutats i comarques de Catalunya que volen afegir-s’hi en properes edicions.
“Veure una activitat com aquesta, després dels moments tan durs que hem passat, és una cosa que m’emociona. És espectacular com aquests nens i nenes viuen l’esperit olímpic des de ben petits, ens agradaria que aquesta campanya pugui tenir continuïtat”, va dir Gerard Figueras, secretari general de l’Esport.

“És una campanya brillant i des del Departament treballarem per poder-la repetir i ampliar, és un bon exemple del que hauria de ser el Pla Català d’Esport a l’Escola”, va afegir Victòria Hinojosa, responsable del servei de suport a la comunitat educativa del Departament d’Educació.

“Pel Consell la promoció de l’activitat física és una prioritat, aconseguir la implicació de tantes escoles i famílies és un èxit. Aquest any és Mataró, l’any que ve tota la comarca i segurament seran altres territoris de Catalunya que s’hi afegiran”, va exposar Jordi Matas, President del CEM.

#deMataróaTòquio és un projecte creat pel Consell Esportiu del Maresme i el Grup de Professors d’Educació Física del Pla Català d’Esport a l’Escola, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i del Pla Educatiu d’Entorn.
Continuem sumant!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats