Connect with us

Arts marcials

Campió del món júnior HUGO ALONSO

El jove lluitador premianenc de 17 anys es va proclamar campió del món de Jiu-Jitsu brasiler en categoria Júnior a Birmingham (Anglaterra). Estudiant de batxillerat, entrena cinc cops a la setmana

Vas néixer a França… Com t’ha portat la vida a Premià de Dalt?

La meva mare és francesa i el meu pare, valencià, va viure a Premià de Mar de nen. Tot i que vaig néixer a França, vivia a Eivissa. Va haver un moment que els meus pares es van cansar de la vida a l’illa i van buscar un altre lloc per viure. Com que el meu pare coneixia la zona i li agradava molt estiuejar aquí de petit, van escollir Premià de Dalt.

Compagines els estudis amb el Jiu-Jitsu?

Sí, estudio batxillerat a l’Institut Valerià Pujol de Premià de Dalt.

Com ho portes?

De vegades és una mica complicat combinar-ho. En els períodes d’exàmens no puc entrenar el 100% de les hores perquè per ara prioritzo estudiar, però intento portar-ho de la millor manera i recuperar els entrenaments els caps de setmana o quan pugui.

En què consisteix el Jiu-Jitsu brasiler? Què el diferencia del tradicional?

El Jiu-Jitsu tradicional és un art de defensa personal on hi ha cops, claus, estrangulacions, immobilitzacions, luxacions… El brasiler, en canvi, és una adaptació per practicar el Jiu-Jitsu com a esport, on es manté tot excepte els cops.

En què consisteix el teu entrenament?

Doncs es tracta d’un entrenament en grup on 30 minuts abans de començar practiquem una tècnica de manera independent. Després, quan comença la classe, l’entrenador ens proposa una tècnica i nosaltres la practiquem mentre el entrenador ens corregeix. I, per acabar, fem 6 lluites de 6 minuts entre nosaltres per posar en pràctica el que aprenem. Entreno 5 dies a la setmana, durant dues hores i mitja.

“Em considero un lluitador equilibrat. La clau de tot està en la constància”

“Em considero un lluitador equilibrat. La clau de tot està en la constància”

T’entrena el campió mundial brasiler Jonas Andrade… Què ens pots dir d’ell?

És un gran entrenador, m’ha ajudat molt. Gaudeix d’un gran prestigi dins del món del Jiu-Jitsu ja que, a part de ser campió mundial, entrenava a una acadèmia molt famosa d’on han sortit grans campions com ell. A més, puc viatjar amb ell a les competicions i així gastar menys diners, ja que abans viatjava amb els meus pares. Això em permet competir en més llocs.

Es tracta d’un esport amb pocs recursos econòmics…

Sí, és difícil. Hi ha poques ajudes i només hi ha una federació que entregui premis en metàl·lic, la d’Abu Dhabi. En no ser un esport tan famós no es prioritza gaire i no ajuden els joves que competeixen arreu d’Europa i del món. Ens ho paguem tot nosaltres.

Com et definiries com a lluitador?

Em considero un lluitador equilibrat. Hi ha dos estils principals: fer guàrdia i passar guàrdia. Hi ha competidors amb estils molt marcats, a mi m’agrada utilitzar els dos, m’adapto al que toca en la lluita i al rival.

Recentment et vas proclamar campió del món júnior. Què se sent a dalt del podi?

Et sents bé, molt bé, perquè veus la recompensa a tot el treball i esforç. Per a mi va ser una alegria immensa.

Quina és la clau de l’èxit?

En primer lloc, la constància. Hi ha molta gent amb talent que no han treballat suficientment i no han arribat a allò que podien ser. I també crec que és clau una bona rutina d’entrenament, ben pensada.

Quines expectatives de futur tens?

La meva idea és seguir estudiant, anar a la universitat i poder compaginar-ho de la mateixa manera en què ho faig ara. Vull mantenir el ritme que tinc ara  i aconseguir més títols en categoría adult.

De ben segur que els aconseguiràs…


PERFIL

Hugo Alonso Le Mêtour

Lloc de naixement: Montpellier (França)

11/10/2002 · Alçada: 1,85m · Pes: 75 kg

Lloc de residència: Premià de Dalt

PALMARÈS

2019

Doble campió mundial

Juvenil en Brazilian Jiu Jitsu

i Grappling Open Weight

Campió Europeu Juvenil

Grappling

2018

Doble campió mundial

Juvenil en Brazilian Jiu Jitsu

i Grappling

2017

Subcampió europeu Cadet Grappling i bronze en Brazilian Jiu Jitsu

2016

Campió europeu Cadet

Grappling

2015

Campió europeu Infantil

Grappling i subcampió

europeu Brazilian Jiu Jitsu

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arts marcials