Connect with us

Clubs

Campionat de Catalunya i Copa Catalana de Creuers ORC, CIM i MINI 6.50 al CN El Balís

Èxit de participació amb prop d’una seixantena d’embarcacions d’arreu de Catalunya

Les embarcacions més representatives del territori català van participar el cap de setmana del 12 i 13 de novembre en el Campionat de Catalunya de Creuers que va organitzar el Club Nàutic El Balís per delegació de la Federació Catalana de Vela, a qui el Club vol agrair tot el suport rebut per l’èxit obtingut en aquesta primera edició amb un nou format que s’ha plantejat des de Federació amb l’ànim d’aglutinar en un mateix esdeveniment al gruix de les embarcacions de Creuer, independentment de les diferents modalitats en què es competeix.

El campionat va constar d’ una prova costanera de 36 milles nàutiques que va donar el tret de sortida el dissabte a les 12:05 i 12:14h per les categories de Creuers d’Altura i Tripulacions Reduïdes que van realitzar un recorregut costaner pel litoral del Maresme fins arribar a Blanes i tornada al Balís en què l’embarcació més ràpida va invertir un temps en fer el recorregut de 5 hores en el cas d’altura i 6h en el cas de tripulacions reduïdes.

Les previsions de condicions meteorològiques es van acomplir podent fer gran part del recorregut amb un vent establert de component est de 12-15 nusos que a mesura que va anar avançant el dia va anar minvant fins a arribar a deixar una brisa molt feble en el cas de les últimes embarcacions en arribar a creuar la línia d’arribada al voltant de la mitjanit.

El guanyador del grup d’altura va ser el DUENDE 52 de Jacinto Rodríguez del Club Nàutic Arenys de Mar. Quant al guanyador del grup 1 de tripulacions reduïdes A Dos, va ser el SMERIT de Tito Moure del Club Vela Blanes.
En el grup 2 de tripulacions reduïdes A Dos, el guanyador va ser el COMETA d’en Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís. En el grup de Solitaris el vencedor va ser l’embarcació XPRESS de Joel Brosa del Club Nàutic Arenys de Mar.

En el cas de les embarcacions de tripulació que van realitzar recorreguts tècnics davant del Port Balís, van finalitzar la jornada amb tres proves realitzades per cada un dels grups de competició, aprofitant les bones condicions de vent de les que van gaudir. Diumenge, tot i la mala previsió, es va arrencar l’última prova per a aquesta categoria amb una brisa molt suau de 4-5 nusos d’intensitat tot i que finalment es va tenir que anul·lar per falta d’intensitat suficient de vent.

El guanyador del grup 0-2 va ser el BLUE CARBON de Toni Guiu del Real Club Náutico Barcelona. En el grup 3-5 el guanyador va ser el DESAFINO de Miquel Colomer del Club Nàutic Lloret de Mar

La classe Mini 6.50 es la classe per excel·lència dels navegants en solitari i una gran escola de navegació, on el regatista s’ha de valer per si mateix per vèncer totes les dificultats que li puguin aparèixer durant les travessies de llarga distància a les quals solen participar. La regata més coneguda i que ha obtingut grans navegants de l’època contemporània es la Mini Transat, en què la vela catalana hi té part d’història amb noms ben coneguts com Alex Pella i Anna Corbella entre molts d’altres participants del mon català.

A la sortida de dissabte van fer un recorregut davant de Barcelona seguidament d’una travessia fins arribar al Balís i diumenge van realitzar el recorregut invers de tornada cap a la seva seu a Barcelona fent un total de 51 milles nàutiques. El guanyador de la classe Mini 6.5 va ser PRODATA de Witek Maleki (SWE).

Un cop més, el CN El Balís va fer una demostració de la seva gran capacitat per organitzar esdeveniments nàutic de primer nivell.