Connect with us

Argentona

CFS Olímpic: el futbol sala, molt arrelat a Argentona

cfs_olimpic_argentona

El futbol sala sempre ha estat un dels esports més populars i practicats a Argentona. De fet, fa més de quaranta anys que es juga al poble i ha competit sota diferents noms. Un d’ells va ser el de l’Olímpic Can Raimí, per la implicació d’aquesta coneguda urbanització del municipi.

Ja consolidat com a Club Futbol Sala Olímpic Argentona, l’entitat gaudeix avui d’una gran salut, amb vuit equips i una Escola amb catorze nens: “L’Olímpic Argentona va començar al voltant dels anys 90 com un grup d’amics que, després de jugar torneigs i partits amistosos, van decidir federar-se. Van constituir un club presidit per José López amb Benito, actual secretari del club. Després de jugar a diferents poblacions, el club va acabar instal·lat a Argentona. Fins fa uns deu anys, al club només hi havia tres equips, els sèniors A i B i un cadet. Va ser a partir d’aquell moment quan comencem a ampliar el nombre d’esportistes i d’equips a totes les categories inferiors, començant per l’Escoleta, nens de 4 anys”, explica l’alma mater del club, Ivo Claus, coordinador esportiu.

cfs_olimpic_argentona_primer_equip
Primer equip que va aconseguir fa tres temporades l’ascens a la màxima categoria de la Federació Catalana de Futbol Sala.

Curiosament, el club competeix en l’actualitat en tres lligues diferents. El cadet femení juga a la Federació Catalana de Futbol. El benjamí, a la lliga de futbol sala del Consell Escolar del Maresme i la resta d’equips a la Federació Catalana de Futbol Sala.

Ivo Claus, que porta catorze anys exercint de coordinador esportiu després de la seva etapa en el Ciutat de Mataró, va arribar a jugar al Industrias García a Divisió d’Honor i després a diferents equips de Mataró i al Dosrius, on va penjar les botes als 40 anys: “La nostra missió, a excepció dels equips sèniors, és purament formativa i fins i tot lúdica. Volem que els nostres nens i nenes s’ho passin d’allò més bé, aprenguin i gaudeixin jugant”, afirma Claus. De les 100 llicències que té el club, hi ha un gran percentatge de fitxes femenines. A més del primer equip i el cadet, tant l’infantil com l’aleví són mixtos, formats per nens i nenes.

Ivo Claus, coordinador esportiu

“La nostra missió, a excepció dels equips sèniors, és purament formativa i fins i tot lúdica. Volem que s’ho passin bé jugant”

El primer equip masculí juga a la màxima categoria d’aquesta federació, Primera Nacional, i el sènior femení a Primera Territorial. Els nois sempre han brillat a la Supercopa de Catalunya, quedant entre els quatre primers i només les restriccions econòmiques van impossibilitar que participessin en la Copa d’Europa. Les dones, per part seva, es van proclamar a la fi de la temporada passada campiones de la Supercopa de Catalunya a la final disputada a Sallent.

El sènior masculí juga a la màxima categoria i el femení va guanyar l’any passat la Supercopa de Catalunya

cfs_olimpic_argentona_escola
En l’actualitat compta amb vuit equips, que competeixen en tres federacions diferents, i una escola; en total, un centenar de nens i nenes

Ivo Claus, que també és l’entrenador del primer equip, recorda els grans jugadors que ha donat el club al llarg dels últims anys: “Ana Herrando va ser convocada per a disputar el Campionat del Món de Balaguer, mentre David Rodríguez va jugar el mundial sub-18 de Xile i Aiax Claus i Víctor Pans van estar recentment al Mundial de Colòmbia sub-19”.

A curt termini el club vol tornar a tenir un juvenil i un altre equip d’infantils: “Teníem dos línies d’infantil, però un equip sencer va marxar a jugar a futbol 11”, recorda el coordinador del club que té a Ramon Pans com a president, Benito Rodríguez com a secretari i a Andrés Reyes i Antonio Infantes com a vocals. L’Olímpic compta amb un staff d’onze entrenadors. I també, com altres entitats esportives, fa poble.

More in Argentona