Connect with us

Canet de Mar

El Club Botxes Canet de Mar triomfa al campionat d’Espanya

Cristina Soler Vílchez es va proclamar campiona d’Espanya de botxes per tretzena ocasió consecutiva i també bronze en tir de precisió

El Club Botxes Canet de Mar M.M. ha tornat a demostrar que és un dels millors clubs d’Espanya d’aquesta modalitat esportiva. Botxes i petanca, totes dues especialitats, pertanyen a la mateixa federació. S’ha de tenir en compte que la pista de botxes (27,5 m) és més gran que la de pe tanca (15 m). Augmenta la distància i també el pes de la bola, que és superior. A la petanca tires parat, dins d’un cercle. En botxes ho has de fer agafant impuls, corrent i sense passar-te d’una línia.

CRISTINA SOLER és la millor d’Espanya en botxes.

REFERENTS

El mes de maig passat es va celebrar el Campionat d’Espanya de Botxes, en el municipi de Tuineje, a Fuerteventura, amb la presència d’esportistes de València, Catalunya i Canàries. En aquest campionat es van disputar dues modalitats, les de Dupletes masculí i Individual femenina, així com la fase final del campionat d’ Espanya de tir de precisió en totes dues categories.

Les coses no els van poder sortir millor als representants del CB Canet de Mar. Per tretzè any consecutiu, la reina de les botxes, Cristina Soler Vílchez, es va proclamar campiona d’Espanya absoluta, èxit acompanyat d’una tercera plaça en el tir de precisió. Cristina ha estat tota la seva vida dedicada a aquest esport des de petita (va ser campiona d’Espanya juvenil amb tretze anys), seguint la tradició del seu avi Lolo i del seu pare Pep.

ELS MEDALLISTES del CB Canet de Mar amb el president del club.

MÉS ÈXITS

Dani Guillén, per la seva part, es va penjar el bronze en la prova de Tir de Precisió, després d’haver batut en la jornada prèvia de la final el rècord d’Espanya amb 32 punts dels 35 possibles.

En aquesta modalitat, el tir ha de ser perfecte, amb molta precissió, on l’objectiu es una bola blanca sense que la bola vermella (obstacle) es mogui. Hi ha un total de 12 figures diferents en una distància entre 13 y 18 metres. Depenent de la dificultat de la figura, els punts poden ser entre 1 y 5.

I no hi ha dos sense tres, el CB Canet de Mar va pujar un altre cop al podi del Campionat d’Espanya gràcies a Jordi Martin i Josep Alapont, que es van proclamar vencedors de la modalitat de Dupletes després d’un torneig extraordinari.

LA DUPLETA formada per Jordi Martín i Josep Alapont, al podi.

JOCS DEL MEDITERRANI

No acaben aquí les bones notícies per al club, que és el mateix que dir per a Canet, ja que del 22 de jun y a l’1 de juliol, tindr à lloc a Orà (Algèria), un altre edició dels Jocs del Mediterrani. Dani Guillén i Cristina Soler representaran a Espanya en la modalitat de tir de precisió de botxes.

Per la Cristina seran els seus quarts Jocs i per en Dani, la seva segona participació. Tot un orgull per a Canet de Mar i el Maresme.

More in Canet de Mar