Connect with us

Calella

Club Creu Groga Calella Waterpolo, un model d’èxit

El club aposta pels valors i la formació de tots els nens i nenes que el formen i poc a poc vol aconseguir créixer i ser una referència del waterpolo dins la comarca.

La temporada passada el Club Creu Groga Calella Waterpolo va aconseguir l’ascens de categoria a la 2a divisió de la Lliga Catalana, una fita que demostra l’alt nivell del projecte esportiu. L’entitat vol continuar apostant la secció i per aquest motiu ha fitxat aquesta temporada a Vicens Tarrés, per seguir creixent. Vicens és un entrenador amb una llarga trajectòria al món del waterpolo i té molt clar que la Creu Groga de Calella és un club que aposta pels valors i la formació de tots els nens i nenes que el formen, amb l’objectiu de ser una referència dins del waterpolo de la nostra comarca i voltants.

Qui és Vicens Tarrés? Explica’ns la teva carrera en el món del Waterpolo
Comença per tradició familiar. Soc el petit de quatre germans, i tots ells van practicar waterpolo. Per ser com ells, vaig començar a iniciar-me també, als set anys. Al principi combinava natació i waterpolo, fins que a partir dels quinze anys vaig dedicar-me específicament al waterpolo. Vaig jugar a les categories inferiors del Centre Natació Mataró fins arribar al primer equip, on vaig estar fins als 37 anys. Els últims anys vaig començar a dedicar-me també a fer d’entrenador dels equips de la base del club, on vaig passar també per totes les categories del club, incloent el primer equip.

Qué va significar per tu ser seleccionador absolut femení?
Va ser una gran sorpresa. En aquell moment estava fent d’entrenador de l’equip absolut femení del Centre Natació Mataró. Va ser l’any 2007. Al finalitzar el Mundial de Melbourne, la seleccionadora d’aquell moment deixa el càrrec i la Federació Espanyola es posa en contacte amb mi per agafar el relleu. Va ser una etapa curta d’un any, però molt intensa, enriquidora i de molt aprenentatge. Vam aconseguir bons resultats, com la primera medalla a la història del waterpolo femení absolut, la plata al campionat Europeu de Màlaga 2008. Lamentablement no vam aconseguir arribar als Jocs Olímpics de Pequín 2008, situació que va propiciar el meu punt final com a seleccionador espanyol.

Vicens Tarrés , Entrenador primer equip
“Volem treballar des de ben petits per aconseguir formar jugadors que poc a poc vagin creixent dins l’estructura i filosofia del club”

És un dels teus millors records en el món del Waterpolo… Quin seria el pitjor?
Bàsicament només recordo bons moments, on he gaudit, he aprés i m’he emportat molts records positius. La meva filosofia de treball es basa en formar persones amb valors que després els hi serveixi per la vida. Portar categories inferiors sempre m’ha encantat perquè és molt enriquidor, em sento afortunat de poder tenir presència en el recorregut i creixement d’aquests jugadors i jugadores. Començar un projecte de zero amb el Centre Natació Mataró amb un grup de noies, i finalitzar aquest projecte havent jugat Champions i aconseguint establir-se com un dels referents nacionals ha estat un dels millors records.

Actualment, Espanya és una de les potències mundials. És un esport en creixement o encara queda molt per fer?
Les seleccions masculines i femenines estan passant per un bon moment. Això és gràcies als clubs que treballen la base i que acaben donant fruits a nivells internacionals. Queda molt per fer però anem per un bon camí.

I ara, al Club Esportiu Creu Groga. Que t’ha portat a venir?
Portavem dues temporades en converses amb el club per apropar posicions i poder formar part del projecte, però la situació provocada per la pandèmia ho va aturar tot. Aquesta temporada sí que s’ha donat la situació de poder formar part del club, amb una proposta de projecte a llarg termini on poder fomentar les bases i tenir una estructura de club des del primer equip fins als més petits. Ara mateix disposem del primer equip i dos equips de planter, amb els que volem treballar des de ben petits per aconseguir formar jugadors que poc a poc vagin creixent dins l’estructura i filosofia del club.

Vicens Tarrés , Entrenador primer equip

Quins són els objectius que us marqueu?
El principal és seguir formant una estructura de club i donar molta importància als nens i nenes de la base. Com a club volem ser una referència a la zona dins del món del waterpolo, potenciar molt més aquest esport i focalitzar la nostra atenció en el creixement i l’aprenentatge dels nens i nenes que formin el club. Volem anar aconseguint tenir equips a totes les categories d’edats, amb un sentiment de pertinença de club i que sobretot gaudeixin practicant aquest esport amb nosaltres. Un altre dels objectius que tenim molt present per desenvolupar a curt termini, és promoure l’esport femení i la creació d’un primer equip femení absolut, i que aquest es converteixi en un equip referència de la zona, per així també ser un mirall en totes les nenes del club i del municipi que vulguin practicar aquest esport.

Un projecte molt ambiciós…
Sí, volem seguir creixent amb el primer equip masculí i després de l’ascens de la temporada anterior hem aconseguit crear un grup jove, amb ganes i ambició per continuar lluitant per resultats importants dins del waterpolo català.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella