Connect with us

Calella

El dolç moment esportiu del Club Natació Calella

El Club Natació Calella va tancar la temporada passada classificat en la dotzena posició del rànquing de la Federació Catalana de Natació. Tenint en compte que a Catalunya hi ha 130 clubs, l’èxit parla per si mateix. I això que no pot sumar punts en waterpolo o salts. Sens dubte, l’entitat està vivint un dels moments més dolços de la seva longeva història: 34 anys el passat 15 de gener.

Una de les seves nedadores infantils té la millor marca nacional en 50 metres papallona

Els equips de natació estan obtenint molt bons resultats en els campionats de Catalunya i això es deu al magnífic treball que es fa a la base des de fa molts anys. Toni Ruiz i Abril Estragué, en júniors, i Freeke Super, en aleví, han estat seleccionats per Catalunya per competir per Comunitats Autonòmiques en el Campionat d’Espanya. Toni Ruiz és el vigent campió català de 50 metres papallona i plata en 50 lliures, mentre que l’Abril és subcampiona en 100 m esquena.

COMPONENTS de la nova secció de triatló, formada per 52 atletes.

El president de l’entitat, Raül Claramunt, també vol destacar una marca històrica: “Al llarg de la nostra existència hem guanyat campionats, però mai un membre del nostre club havia establert una millor marca nacional. En categoria infantil, l’Oriana Bernárdez, de 13 anys, ha fet 29,08 en 50 metres papallona. Igualment, Isak Fernández té la millor marca de Catalunya de la mateixa prova. N’Estem molt orgullosos”.

Raül Claramunt admet que la secció de natació artística (sincronitzada) ha sofert les conseqüències de la pandèmia: “Com que no vam poder competir durant tant de temps, s’ha vist ressentida, però a poc a poc anem recobrant el nombre de nedadores que teníem i segur que molt aviat tornarem a tenir una secció forta i de gran futur. Estan treballant molt bé i amb molta il·lusió”.

MEMBRES de l’equip infantil de natació artística.

El club té més activitat que mai a causa de la creació d’una nova secció, la de Triatló: “A Calella hi ha una gran tradició per aquesta disciplina esportiva i després de la desaparició del club TRICBM, van decidir crear l’agost de 2020 aquesta secció, per donar resposta a tots els atletes que a Calella el practiquen. Està dirigida per un dels entrenadors de l’entitat desapareguda i hem pogut crear una escola amb nens des dels vuit anys. Estem molt contents perquè la secció ha agafat una gran dimensió. Que en menys de dos anys ja tinguem més de 50 llicències està molt bé”.

TONI RUIZ i Abril Estragué, dos júniors amb molt de futur.
ORIANA BERNÁRDEZ i Isak Fernández tenen grans marques.

Prova d’això és que el proper mes de setembre, el CN Calella organitzarà un esdeveniment esportiu de primera magnitud fent-lo coincidir amb la seva històrica i tradicional Travessia de natació: el FESTRIVAL 2022: “Com diu la paraula, serà un festival de triatló. A més de la travessia, es farà un aquatló i un triatló en categoria super sprint: 400 metres nedant, seguit d’una carrera amb bicicleta de 10 km i, finalment, una carrera a peu de 2,5 km. Una prova espectacular, molt explosiva”, conclou Raül Claramunt qui, per cert, ja té decidit presentar-se a la reelecció a la presidència, eleccions que seran a l’octubre.

More in Calella