Connect with us

Clubs

Club Voleibol Premià de Mar: tot un poble unit pel vòlei

SÈNIOR FEMENÍ. Juga a Quarta Catalana. Entrenat per Alberto Espinosa.

Premià de Mar ha estat un poble molt arrelat a l’esport escolar, i el vòlei és un dels esports que més predomina a les escoles d’aquest municipi. El CV Premià de Mar va néixer per donar suport a nois/noies provinents de l’esport escolar que volien donar un salt competitiu, ja que fins llavors, a Premià de Mar no existia el voleibol federat.

El president del club, Ivan Serrano, explica que «hi havia un equip a l’Escola Assís que cada any guanyava la lliga escolar, en totes les categories, i vam voler que competissin a nivell federatiu per estimular-les». D’això en fa tot just cinc anys, i en aquest poc temps el CV Premià de Mar s’ha convertit en una entitat molt forta i amb equips de molt nivell.

INFANTIL A. Juga a Primera Divisió. Entrenat per Alba Zarcos.
INFANTIL B. Juga a Segona Divisió. Entrenat per Berta Alocen.

El CV Premià de Mar és un club peculiar pel que fa a la seva relació amb les escoles. Habitualment, trobem una competència ferotge entre aquests dos elements, que s’acostuma a resoldre amb els clubs fitxant les jugadores i jugadors més destacats de les escoles. No obstant aixó, en el cas que ens ocupa, existeix una relació de plena col·laboració.

D’aquesta manera, el club dona l’oportunitat de federar equips formats per nens i nenes de les escoles sense que aquestes perdin jugadors ni tampoc la seva independència. De fet, els equips del CV Premià de Mar porten el nom i l’equipació de l’escola d’on provenen. Pel que fa a les instal·lacions, tant els equips escolars com federats realitzen els seus entrenaments i partits de lliga als pavellons municipals i als patis de les mateixes escoles.

INFANTIL C. Juga a Segona Divisió. Entrenat per Marta Casermeiro.
CADET FEMENÍ. Juga a Segona Divisió. Entrenat per Núria Comí.

Segons el president, “tenim dues branques diferenciades, l’esport escolar i el federat, i les dues són igual d’importants per nosaltres. De fet, són els mateixos entrenadors que motiven els jugadors a donar el millor de cadascun sigui competició escolar o federada. Però en un l’objectiu principal no és altre que gaudir a través de l’esport; i a l’altre també, però hi ha una vessant més competitiva entre jugadors i el resultat del partit passa a ser un punt important”.

Fa cinc anys, el club només tenia un equip juvenil federat, format per aquelles noies que ho guanyaven tot en categories escolars. Avui dia ja en té vuit, set de femenins i un de masculí, el que es tradueix en aproximadament cent esportistes. Fins i tot, l’Infantil A femení competeix a la màxima categoria, fet que il·lustra el creixement fulgurant d’aquesta entitat en només un lustre.

CADET MASCULÍ. Juga a Primera Divisió. Entrenat per Dani Prieto.

La filosofia del club és clara: promocionar la gent de casa. “Som un club de poble, i el nostre objectiu no pot ser un altre que estar al costat de les escoles i els nens de Premià de Mar. Tot el que hem aconseguit fins ara ha sigut amb un 90% de jugadors i jugadores que viuen al poble, i del 10% restant que no hi viu, la majoria estan escolaritzats aquí”. Pel que fa al futur de l’entitat, el president comenta que “l’objectiu més important que tenim ara és consolidar el vòlei masculí a nivell federatiu. L’esport escolar permet equips mixtos, però la federació no, així que continuarem apostant pel vòlei masculí i intentant que el que avui dia només és un equip, en un futur en puguin ser més”.

Ja ho veuen, el CV Premià de Mar és una entitat capdavantera que aposta per la cooperació enlloc de la competència, i que en pocs anys s’ha convertit en un pilar de l’esport escolar i federatiu de Premià de Mar. Desitgem que el club tingui molts èxits en el futur i que continuï amb aquesta gran tasca que realitza.

JUVENIL 4. Juga a Segona Divisió. Entrenat per Núria Comí.
JUVENIL B. Juga a Lliga Preferent. Entrenat per Aitana Torío.

Un reportatge de Marc Frieros.

More in Clubs