Connect with us

Cabrils

Club Patí Cabrils: 10 anys sobre rodes

El Club Patí Cabrils va ser fundat ara fa deu anys, al maig de 2012, a partir d’un grup de mares que, degut a que no hi havia oferta de patinatge al seu municipi, havien de portar les seves filles al poble veí, Vilassar de Dalt, perquè poguessin gaudir d’aquest esport.

Aprofitant l’avinentesa de la inauguració del nou pavelló municipal de Cabrils, el grup de mares va decidir implicar-se en un nou projecte i assentar les bases del club que a dia d’avui ja pot dir que té una dècada d’història.

FIDELITAT. De les dones que van fundar el club, tres d’elles encara hi segueixen vinculades, i de fet les tres són qui integren la totalitat de la junta directiva de l’entitat. L’Aida Feixas, fundadora i actual presidenta,explica que “el club té una filosofia orientada a la companyonia, tot i que és un esport eminentment individual i a vegades és difícil fer partícip a tothom dels èxits d’una sola companya. Sempre procurem que les victòries siguin de totes. De fet, tenim una “norma” que diu que quan una noia del club guanya un trofeu, aquesta ha de pagar un pica-pica per a les seves companyes. És una manera de compartir les victòries”.

LES COMPONENTS del club en una fotografia recent.

Un altre aspecte important de la idiosincràsia del club és la comunicació amb els pares i la participació d’aquests en la presa de decisions. La presidenta diu que “quan vam fundar el club, una de les intencions era millorar allò que crèiem que en altres clubs no funcionava, en base a la nostra experiència amb les nostres filles. D’una banda, sempre intentem que les noies que venen noves s’assegurin que hi estan a gust i s’hi adaptin sense pressa, abans que els pares hagin de pagar cap mensualitat. D’altra banda, ens agrada que les famílies participin en alguns aspectes, com ara el disseny dels mallots dels festivals, fomentant així la proximitat entre les diferents parts del club, ja que les famílies en són una part molt important. Les tres membres de la junta som mares i és per això que veiem les coses diferents i apostem per aquesta filosofia.”

50 LLICÈNCIES. Actualment, el CP Cabrils compta amb més d’una cinquantena d’esportistes que competeixen en diferents categories segons el nivell, i no pas per edat com és habitual en la majoria d’esports. Aquestes noies disputen diversos campionats al llarg de l’any, com el Campionat Interclubs, de la Federació Catalana de Patinatge; els pel Consell Comarcal del Maresme i diferents esdeveniments que organitzen altres clubs de patinatge del Maresme, on es conviden els clubs veïns. Des del club també es fomenta la valentia a l’hora que les noies surtin soles a un escenari. “Especialment per a les nenes més petites. És complicat patinar totes soles davant d’un jurat”, comenta l’Aida.

ESPECTACULAR composició de les patinadores del CP Cabrils.

Les noies del club entrenen a una pista exterior on recentment s’ha construït una coberta per protegir-la parcialment de les inclemències del temps. “Abans, si plovia molt no podíem entrenar. Amb el fred, però, no hi podem fer res. No obstant, les nenes segueixen entrenant durant tot l’hivern. Sempre diem que les patinadores de Cabrils estan curtides”, diu l’Aida, rient.

Després de deu anys d’implicació, les integrants de la junta creuen que ha arribat l’hora de dir adéu. “Vam iniciar aquesta aventura per les nostres filles, i després de deu anys al capdavant creiem que el millor per al club és una renovació. Ho estem comunicant als pares i treballant per trobar algú que pugui donar continuïtat al projecte de club”. Així doncs, sembla que el CP Cabrils està arribant al punt final d’una etapa de la seva història. Però, necessàriament, aquest final implica l’inici d’una nova etapa que esperem que sigui tant o més exitosa i, sobretot, que permeti a les noies de Cabrils poder gaudir del patinatge. A per uns altres deu anys!

JUNTA DIRECTIVA

Aida Freixas | Presidenta

Irene Vilaroig | Secretària

Vicky Orozco | Tresorera

Text de Marc Frieros.

More in Cabrils