Connect with us

Bodybuilding&Fitness

CrossFit-Halterofília, la combinació perfecta

El CrossFit continua la seva imparable penetració en la cultura esportiva popular. Una activitat que cada dia guanya més adeptes i que exigeix als Boxes oficials (únics autoritzats a impartir aquesta disciplina) la màxima especialització i formació dels seus monitors. Alguns dels exercicis ‘estrella’ del CrossFit són propis de l’halterofília, que aporta beneficis que són imprescindibles per competir i aconseguir el nivell físic òptim.

L’halterofília s’ha introduït amb força en els Boxes de CrossFit, per això el Box ‘Iconic CrossFit 3 Viles’ de Sant Vicenç de Montalt va organitzar recentment una seminari per als seus alumnes a càrrec de Yosua Fernández, haltero que fa deu anys  seguits que està entre els millors d’Espanya de la seva categoria i que és considerat un gran expert en la matèria.

“Molts moviments del CrossFit són de l’halterofília. Parlem d’un esport molt tècnic. El de menys és quant pes aixeques. Això ve després i serà conseqüència de la tècnica que empris. Si solament penses en el pes, mai agafaràs la tècnica adequada”, explica l’atleta asturià del Club Molins de Rei.

Yosua posa l’accent que “el més important és fer bé el moviment i el recorregut de la barra, des del terra al pit i del pit a dalt del cap. És essencial la posició, col·locar bé l’esquena, tenir bona coordinació de moviments i flexibilitat”.

A més, es mostra molt agraït a l’aparició del CrossFit “perquè li ha donat molta més visibilitat a l’halterofília. Ja no es veu com un esport només de paios bèsties. Avui fan halterofília gairebé més dones que homes. S’ha popularitzat de tal manera que hi ha moltes més marques de roba i material que abans”.

El Box Iconic CrossFit 3  Viles va organitzar un seminari a Sant Vicenç de Montalt amb Yosua Fernández

Per Yoshua, “l’èxit de Lydia Valentín ha estat primordial, tot un fenomen. Es pot ser subcampiona olímpica d’halterofília i ser molt femenina, com ella. Això sí, les que practiquen aquest esport estan molt forts, sens dubte”.

Amb més de 30 medalles nacionals a l’esquena en la categoria de 77 quilos, aporta una dada essencial per creure en el CrossFit i, a la vegada, en l’halterofília: “Jo preparo porters de futbol, d’hoquei, esportistes d’altres especialitats que, gràcies al CrossFit i l’halterofília, són més àgils, més explosius, salten més, són més forts. Et proporciona un benestar i benefici físic brutal… El millor del CrossFit és que es tracta d’un esport molt complet. Tant, que t’aporta molts beneficis per després practicar qualsevol altre esport”.

Yosua Fernández ho té molt clar: “Ara tinc 27 anys, però quan deixi de competir en halterofília em dedicaré al CrossFit”. També vol acabar amb el mite de les lesions: “Com en qualsevol altre esport, si ho fas malament, si no escalfes i no fas estiraments abans i després dels entrenaments i competicions, si no ho practiques adequadament, pots lesionar-te. L’halterofília, el CrossFit, no són una excepció, però tampoc té més riscos. És igual que tots”.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bodybuilding&Fitness