Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

Curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu

Aquest Nadal, el Consell Esportiu del Maresme, amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Mataró i Alella, organitza el Curs de Monitor/a d’Activitats de dinamització en l’ambit poliesportiu amb accés al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya).

Aquest curs dota dels coneixements i capacitats per entrar al món laboral al personal que s’encarrega de la dinamització i el desenvolupament de les activitats esportives o poliesportives (promoció, esport escolar, patis oberts, casals i campus esportius, activitats poliesportives…) a ajuntaments, associacions de mares i pares d’alumnes, centres educatius, associacions esportives escolars, consells, clubs i entitats.

El curs consta de 100 hores de docència distribuides en 4 mòduls que en gran part es podran cursar de manera telemàtica. La part pràctica presencial es durà a terme durant les vacances de Nadal de manera intensiva entre el 22 de desembre i el 5 de gener. Les seus que acolliran la part presencial seran Mataró en horari de matí i Alella en horari de tarda. Al concloure les 100 hores de docència, els alumnes hauran de realitzar 150 hores de pràctiques a entitats esportives.

El curs consta de 100 hores de docència distribuides en 4 mòduls que en gran part es podràn cursar de manera telemàtica

BLOCS TEMÀTICS

• Bloc Comú (online desembre 2022).

• Bloc de Jocs i Esport (pràctic presencial intensiu vacances de Nadal 2022).Gestió i organització de petites entitats esportives(online divendres tarda de gener-març 2023).

• Procediments, tècniques i recursos de primers auxilis per a la prevenció i seguretat dels practicants (semipresencial 2 caps de setmana de març 2023).

• Una vegada superat el curs sencer, es tramitarà la inscripció dels alumnes al ROPEC.

OBJECTIUS DEL CURS

• Dotar de recursos per a una òptima competència en la dinamització d’activitats.

• Conèixer diferents metodologies d’ensenyament i entendre els fonaments bàsics de l’esport.

• Sensibilitzar i apropar l’esport adaptat i transmetre una mirada integradora, saludable, educativa i responsable de l’esport.

• Aprendre conceptes de planificació, programació i dotar d’eines d’anàlisi de gestió.

• Conèixer els diferents tipus d’associacions esportives i les seves característiques.

• Conèixer la part de gestió, organització i els rols i funcions del personal d’una entitat esportiva.

• Adquirir coneixements respecte a primers auxilis i els protocols d’actuació en cas d’accident en funció de les competències del professional.

DATES DE DOCÈNCIA

Desembre 2022 – Març 2023

MODALITAT: Virtual sincrònica, virtual asincrònica i presencial

SEUS DE LA PART PRÀCTICA: Mataró en horari de matí i Alella en horari de tarda

Informació i inscripcions online fent clic aquí

More in Consell Esportiu del Maresme CEM