Connect with us

Esport Escolar

1a Cursa Infantil adaptada: Vilassar de Mar, a favor de la inclusió

Vilassar de Mar va fer un pas més cap a la inclusió el 4 de juny, en acollir la primera Cursa Infantil Adaptada. Es va fer a l’avinguda Eduard Ferrés (a l’altura de La Bòbila), impulsada per un grup de mares i pares de l’escola Vaixell Burriac que, en col·laboració amb l’Ajuntament i l’AFA de l’escola, volen fomentar un poble cada vegada més inclusiu i accessible per a tots els infants.

Seguint el model de curses celebrades a altres poblacions, la cursa vilassarenca estava dirigida a nenes i nens de fins a 12 anys, i va constar de quatre categories (caminador, cadira de rodes, deambulant i cadira de rodes amb obstacles) i tres distàncies: 10, 20 i 30 metres.

Les curses infantils adaptades neixen l’agost de 2021 al barri del gòtic, Barcelona, amb la finalitat de visibilitzar i sensibilitzar una problemàtica, que és ni més ni menys que els infants amb mobilitat reduïda que no tenen pràcticament activitats per realitzar. Només al llarg d’aquest any ja s’han dut a terme més de 25 curses. L’Ajuntament, que treballa amb les famílies per sensibilitzar la població i per donar resposta a les necessitats d’aquests infants, va donar les medalles als infants participants, a més de cedir l’espai per celebrar la cursa, la megafonia i taules, entre altres materials.

“Els infants no competeixen entre ells, sinó amb si mateixos, per superar el que havien fet a curses anteriors i nosaltres ens alegrem dels avenços que fan, perquè són producte del treball de tot l’any. Per exemple, la meva filla, l’Elena, que havia fet 10 metres en la seva primera cursa, aquí va fer 30 amb caminador”, explica Pablo Romo, un dels pares del grup organitzar de la cursa. “Tothom va tenir premi perquè els infants ja hi guanyen amb el simple fet de participar-hi”, afegeix Pablo, de qui la filla pateix paraparèsia espàstica a causa de la paràlisi cerebral que va patir en néixer prematurament.

Aquesta primera Cursa Infantil Adaptada de Vilassar de Mar va comptar amb la participació de 18 nens i nenes: “Estem segurs que, després de la gran festa que van viure, l’any vinent serà més nombrosa, destaca Pablo, que no vol oblidar-se dels voluntaris: “Ens van ajudar a fer les bosses del corredor, amb molts regals i durant la prova van estar molt propers també”.

Finalment, i en nom del grup de pares i mares que van fer realitat aquesta matinal tan especial, va voler donar les gràcies a l’Ajuntament per la seva ajuda i sensibilitat.

Fotos de Felipe Mondino

More in Esport Escolar