Connect with us

Esport Escolar

Premià de Mar posa en marxa l’esport blau escolar

Aquest programa de Vela Escolar, que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius, neix l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels clubs i escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits. Aquesta campanya combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física.

L’Esport Blau Escolar consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida pel professor del centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consisteix en una jornada final de caire lúdic competitiu, en els Clubs Nàutics amb Escola de Vela afiliats a la Federació.

Hi han participat un total de 6 escoles del total de 8 escoles de Premià de Mar, públiques i concertades: Escola Montserrat, Escola La Lió, Escola Mar Nova, Escola Assís, Escola La Salle, Escola El Pilar. El total d’alumnes ha estat de 235. Adreçat a alumnes de 5è de primària. El programa dura 3 mesos, d’abril a juny.

La campanya combina educació i esport i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física

El passat 31 de maig, les regidores d’Esports i Activitat física, María Luz Cánovas i d’Ensenyament, Elisenda Busquets, van presenciar una de les activitats de vela d’alumnes de l’escola La Lió a aigües premianenques amb la presència de Ràdio Premià de Mar.

A l’edició d’enguany hi han participat gairebé 3.000 alumnes de 69 Centres Educatius de 25 municipis del litoral català. D’aquesta manera, l’Esport Blau Escolar segueix el full de ruta establert l’any 2017 i, any rere any, continua creixent per arribar a tots els municipis costaners i consolidar Catalunya com un país de mar.

More in Esport Escolar