Connect with us

Ciclisme de muntanya

El Club Ciclista BTT Premià de Dalt compleix 25 anys de vida

El club és una entitat esportiva de l’Ajuntament de Premià de Dalt i el seu principal objectiu és promoure la pràctica de l’esport de la Bicicleta de Muntanya Tot Terreny (Mountain Bike). Un club on gairebé sempre hi ha hagut bikers de totes les modalitats, des de Rally (Cross Country) a Descens (Down Hill), Free Ride, Enduro, Dirt Jump i Trial…

El BTT Premià de Dalt és el promotor del Bici Park La Poma, que s’ha convertit en un dels millors recintes especialitzats del món, on s’han fet curses infantils oficials, curses de FourCross i on també s’ha celebrat molts cops el Happy Ride Weekend, un esdeveniment de concurs i exhibició de salts amb renom internacional que ha rebut premis que reconeixen la qualitat d’organització i espectacularitat, èxit de públic i la participació dels millors riders del món.

Son diverses les vegades que el club ha organitzat curses com per exemple l’Open Provincial de Barcelona de cross-country i unes quantes edicions de Copa Catalana de descens consecutives, així com Campionats de Catalunya de Four Cross, que van obtenir molt prestigi per la seva bona organització i pels espectaculars circuits.

Alguns dels components del club s’han convertit en grans corredors. Cal destacar en Rally a Oriol Domènech, als infantils David Parrondo i Àlex Martín. Pel que fa a Descens a Blanca Julià, Telma Torregrossa, Àlex Marín, Carlos Langelaan, Edgar Peyra, Ángel Perales i Syske Lucas. De La Poma han sorgit grans riders de Dirt Jump com Xavier Pasamontes, Bienvenido Aguado, Adolf Silva i en l’especialitat de Trial, i de l’escola de César Cañas ubicada al bikepark, Domènech Lladó, Alba Hidalgo, Toni Guillén i Nil Benítez entre d’altres.

La força del club està en la seva tasca formativa. Per promoure la pràctica de la bici de muntanya, quina millor manera que fer-ho possible des del ciclisme de base amb sortides cross-country d’iniciació per a nois i noies de 9 a 13 anys per la Serralada Litoral. Aquestes sortides estan dirigides pels monitors Xavi Ruiz i Aleix Godina tots els caps de setmana. Parlem d’una activitat que fa 7 anys que es duu a terme i va ser dels primers clubs de BTT a Catalunya en posar-la en pràctica. El club també va ser un dels pioners en organitzar sortides nocturnes per la muntanya, concretament des de 1997, fa ja 21 anys. El setembre passat va organitzar la primera sortida nocturna infantil. A més, en dies laborables el monitor Xavi Gascón dóna classes de tècnica i preparació física.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya