Connect with us

Clubs

Mundial Màster de Finn Una competició de rècord al CN El Balís

El Mundial Màster de de la classe Finn, que s’ha celebrat del 18 al 25 de maig al CN El Balís, situat a la costa de Sant Andreu de Llaveneres, ha deixat números de rècord al Maresme. Unes xifres rellevants pel que fa al seu impacte econòmic sobre el territori en un únic esdeveniment, a més de l’elevat nombre de participants, el volum de públic d’arreu del món que s’ha aplegat a la comarca i les persones mobilitzades en l’organització de la regata.

Els 353 participants arribats de 32 països, acompanyats per més de dos centenars d’acompanyants, han deixat un retorn econòmic que, segons els càlculs, podria superar els dos milions d’euros —1,5M d’euros en el sector serveis i més de 0,5M d’euros de retorn mediàtic nacional i internacional—. Així mateix, fins a 180 membres han format l’equip organitzatiu de l’esdeveniment, en la competició internacional de major prestigi i renom de la història del CN El Balís, que ha comptat amb els millors regatistes veterans de la classe dels cinc continents, entre els quals s’han trobat campions olímpics, mundials i continentals.

Tots aquests visitants han omplert bona part de l’oferta hotelera i de serveis de la zona. Les categories màster porten un públic d’un poder adquisitiu alt, ja que es tracta d’esportistes veterans, i que en bona part dels casos han estat d’alt nivell. Això fa que independentment de la vessant esportiva, allò que busquen és passar uns dies en un lloc que no coneixen i per això aprofiten per a fer turisme. Paral·lelament a la competició hi va haver un programa turístic i d’oci per als acompanyants.

El retorn de forma directa i indirecta supera els dos milions d’euros

El president del CN El Balís, Fran Ripoll, es mostra molt satisfet: “Per a nosaltres aquest campionat del món era un gran repte. Era l’esdeveniment més important que mai havia acollit el CN El Balís, i després de molts mesos de treball podem dir que ha estat un gran èxit. Això ens han transmès els participants i la classe Finn”. Respecte a l’impacte per a la comarca, Ripoll explica que “tot allò que organitzem al club busquem que tingui també una contrapartida per a la zona i en aquest cas ha estat extraordinari”.

L’or olímpic José Luis Doreste, campió

José Luis Doreste, el guanyador del Mundial

Aquest estiu es compleixen 30 anys de la medalla d’or de José Luis Doreste als Jocs Olímpics de Seül’88, i no ho podia commemorar de millor forma que amb un altre triomf, el de campió del Mundial Màster de Finn, en aigües del CN El Balís. “La veritat és que esperava lluitar per guanyar en la franja de regatistes de la meva edat, però no pel campionat”, ha explicat sorprès Doreste (CN Port d’Aro). A més de vencedor absolut, Doreste s’ha emportat el títol de campió mundial en la categoria Grand Grand Màster.

Han acompanyat en el podi a Doreste el xilè Antonio Poncell, que a la vegada s’ha endut el títol en Grand Màster, mentre que ha finalitzat en tercer lloc l’italià Giacomo Giovanelli, guanyador en categoria Màster.

Un dels grans favorits

José Luis Doreste partia com un dels grans favorits, després de portar més d’un any preparant-se a consciència per aquesta cita. Doreste ha demostrat estar en un estat de forma espectacular i els números en aquest campionat així ho demostren. Després de cinc mànegues disputades, tres el dimecres i dues aquest divendres, els seus parcials han estat dos primers i dos segons, amb un descart.

No era gens fàcil, i menys sent un Grand Grand Màster, però el gran canari s’ha mostrat espectacular navegant amb vents fluixos i mitjans al CN El Balís.

S’arribava a la jornada final amb una classificació més que ajustada amb Doreste líder, seguit a un sol punt per l’italià Giacomo Giovanelli, però ha estat capaç de suportar la pressió per confirmar la seva victòria.

Doreste estava molt feliç “per la victòria i pel fet que també han acabat entre els deu primers Xavier Planas i el meu cosí Joaquín Blanco. Això demostra que la classe Finn està molt forta a Espanya”. Participaven un total de 23 regatistes espanyols.

El altres destacats

El xilè Antonio Poncell, segon classificat

Els altres dos espanyols que han conclòs entre els deu primers han estat el català Xavier Penas (CV Calella) –cinquè– que també ha estat subcampió en Màster i el canari Joaquín Blanco (RCN Gran Canaria) –setè i segon en categoria Grand Grand Màster–.

Els altres campions per categories han estat nord-americans, en Legends Henry Sprague i en Súper Legends, categoria per majors de 80 anys, l’històric August Miller.

El director de regata del Mundial Màster de Finn al CN El Balís, Manel Lligé, feia “una valoració general molt bona. Malgrat haver estat tres dies sense vent, les jornades que hem tingut les condicions per navegar han estat les ideals”.

D’aquesta forma el rus Vladimir Krutskik traspassa la copa daurada de campió del Mundial Màster de Finn a José Luis Doreste, que la custodiarà durant el pròxim Mundial, l’any 2019 a Dinamarca, agafant el relleu al CN El Balís.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs