Connect with us

Arenys de Munt

El futbol arenyenc veu la llum al final del túnel

En un any on la pandèmia no ha ajudat a res ni ningú, els equips de futbol i de futbol sala d’Arenys de Munt han patit diversos contratemps que han dificultat la tasca formativa i la viabilitat econòmica dels esmentats clubs. No obstant això, han aconseguit sobreviure aquesta crisi amb garanties, i afronten el futur amb il·lusió i convicció que les coses tornaran a ser com abans.

És innegable que els més perjudicats per la pandèmia han estat els infants i joves esportistes, que durant molts mesos no han pogut competir, i a vegades ni tan sols entrenar. Mónica Olivares, presidenta del Club de Futbol Arenys de Munt, comenta que “els nens i nenes del club han estat confinats durant molts mesos i el fet de no poder fer esport ha agreujat la situació”. També explica que “es van habilitar entrenaments per a molts dels equips durant l’època d’estiu, quan normalment realitzem el campus d’estiu a capacitat completa. D’aquesta manera hem pogut reactivar poc a poc els equips i els infants han pogut tornar a fer esport”.

L’embolic amb la represa de les competicions, que es va posposar en nombroses ocasions, tampoc va ajudar. Explica Manel Lladó, màxim dirigent del club de futbol sala, que “tot i la pandèmia, hem aconseguit formar 18 equips, que corresponen a uns 140 esportistes. És una gran xifra i ens fa molta il·lusió dir-ho. Ens vam reunir amb els pares i els entrenadors de tots els equips i tots ells volien competir. Alguns equips van iniciar les lligues abans, ja que tenim algunes categories altes, com per exemple el sènior a Nacional, però al cap i a la fi tots han pogut competir en aquest tram final de temporada”.

Tant el club de futbol com el de futbol sala afronten el futur amb il·lusió i convicció què les coses tornaran a ser com abans de la pandèmia

En aquest aspecte, el club de futbol no ha sortit tan ben parat. Olivares ens diu que “a causa d certa por per part dels pares, hem perdut uns 40 nens i nenes en comparació amb la temporada passada, i només tenim tres equips competint aquesta temporada, ja que era molt difícil posar d’acord a tothom per formar grups prou grans com per competir, especialment en futbol-11. Tot i així, la temporada vinent esperem apropar-nos de nou a xifres normals”.

Bona gestió. La gestió dels contagis i dels casos també és un altre punt clau en la lluita contra aquesta crisi, ja que una mala gestió podria comportar l’aïllament de molts grups, i en conseqüència la no competició. Ambdues entitats han superat aquest examen amb nota, ja que cap de les dues ha patit casos de COVID-19 interns, i tots els aïllaments que s’han produït han estat a causa d’alarmes a alarmes externes, com per exemple casos sospitosos a les escoles. Lladó comenta que “hem tingut màxim control sobre els factors que podíem controlar. Organització de vestidors, higiene, etcètera”.

El Municipal d’Arenys de Munt ha tornat a tenir plena activitat

Repte superat. La viabilitat econòmica dels clubs ha estat tot un repte, però ambdues entitats han aconseguit minimitzar l’impacte negatiu. Lladó argumenta que “ha sigut una etapa complicada.

Hem perdut patrocinadors i hem retornat la part proporcional de les quotes a aquells infants que no han pogut competir durant part de l’any. Tot i així, allò important és haver sobreviscut.

Pretenem ser un club formador, no un club ric, per tant ens compensa”. En la mateixa línia, el club de futbol va perdre patrocinadors i va retornar també quotes, però la clau ha estat, segons Mónica Olivares, que “som un club molt sanejat. Durant molt de temps hem tingut una bona salut econòmica i gràcies a això hem pogut estirar del que teníem a causa de bones gestions en el passat”.

En definitiva, el sotrac de la pandèmia ha colpejat els clubs d’Arenys de Munt, però ni molt menys els ha enfonsat.

MANEL LLADÓ
President del CFSADM


“Tot i la pandèmia, hem aconseguit formar 18 equips amb 140 esportistes. És una gran xifra que ens fa molta il·lusió”

MÓNICA OLIVARES
Presidenta del CFADM


“Som un club molt sanejat. Hem pogut sobreviure a la pandèmia gràcies a bones gestions en el passat”

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt