Connect with us

Bàsquet

El Masnou Terra de bàsquet

El Masnou Basquetbol és una de les institucions esportives i històriques més rellevants del Maresme. Els seus esforços per formar joves des de la base mereix un especial reconeixement, sent el llegendari Ricky Rubio el seu gran exemple

Josep Hinojosa, President

“ Som un club amateur que es nodreix dels jugadors del seu planter. Aquesta és i serà la nostra raó de ser”

Tot i que és té constància que l’any 1933 es juga un partit amistós al Masnou entre els equips del FC Barcelona i l’Iluro de Mataró, els orígens del bàsquet a Masnou i, a la vegada, d’aquest club, cal anar-los a buscar a l’any 1935, que és quan es troba la primera documentació que acredita la constitució d’un equip amb el nom del Masnou que es dedica a la pràctica del basquetbol. Des de llavors, i fins avui en dia, el club ha anat passant per diverses denominacions: CD Masnou i Frente de Juventudes Masnou (dècada dels 40), Casino Masnou (anys 50) i CB Masnou (a partir dels anys 60) en funció del terreny de joc on jugaven o bé de les entitats que n’assumien la seva organització, fins arribar a principis de la dècada dels 80 que és quan el club es va refundar amb l’actual nom del Masnou Basquetbol.

El club comença a participar de forma oficial en competicions de la Federació Catalana de bàsquet la temporada 1983-1984, presentant equips tant a les categories femenines com masculines i jugant els seus partits com a local en el Poliesportiu Municipal estrenat recentment.

Durant sis temporades (del 1984 al 1990) l’equip sènior femení d’El Masnou Basquetbol juga a la màxima categoria del bàsquet femení estatal aconseguint els seus millors èxits i conventir-se en el millor d’Espanya: 3 Lligues catalanes (84-85, 88-89 i 89-90), 1 Copa de la Reina (84-85) i 1 Lliga Espanyola (89-90), fins al dia d’avui l’èxit més important de l’entitat.

Des del maig del 2004 fins el març del 2012 es fa càrrec de la direcció de l’entitat la junta directiva presidida per Ricard Plana. Durant aquests anys s’amplia el torneig 3×3, es crea el Campus de bàsquet de Setmana Santa el qual se celebra ininterrompudament des del 2008, es crea la Lliga escolar de bàsquet al Masnou i s’amplien el nombre d’equips base del club. Mentrestant l’equip Sènior A masculí aconsegueix l’ascens progressivament de 2a Catalana fins a Lliga EBA on hi juga des de la temporada 2015-16. La temporada passada, aquest equip amateur, format en la seva majoria per jugadors forjats al planter del club, es va proclamar campió de la Conferència C-A de la Lliga EBA, sotscampió del Grup C i es va classificar per a les fases de Vic i Gandia per pujar de categoria, a la LEB Plata.

Josep Hinojosa, president de l’entitat des de març de 2012, lamenta haver perdut a molts dels jugadors que van fregar l’ascens de categoria la temporada passada, “però per a la viabilitat del club, no podem estirar més el braç que la màniga. Som un club amateur que es nodreix dels jugadors del sei planter. Aquesta és i serà la nostra raó de ser”.

Òbviament, l’entitat està estretament lligada a una de les grans figures del bàsquet mundial, Ricky Rubio, format a l’escola del club i que sempre ha mostrat la seva gratitud i vinculació tant a l’entitat com a la ciutat.

El pavelló municipal va estrenar l’any passat el parquet de la pista de bàsquet, instal·lat gràcies a la donació de la Fundació de Ricky Rubio.

El Masnou Basquetbol és tota una referència al Maresme i a Catalunya… que l’any vinent farà 85 anys de vida.


Junta Directiva

President

Josep Hinojosa i Ruano

Vicepresident

Ramon Mulero i Ábalos

Secretària

Andrea Ramos i Gallego

Staff

Coordinació tècnica

Xavi Pardina (EBA)

Marc Oliveras

(Equips femenins)

Moha Driouich (Escola)

Albert Quílez

(Equips masculins)

Administració

Carla Alarcón i Mir

Tresorer

Xavier Buscató i Bonnin

Vocals

Xavier Lizaran i Álvarez

Ricard Plana i Artús

Comunicació

Carla Alarcón i Mir


PALMARÈS

EQUIP SÈNIOR FEMENÍ

Temporada 1984-1985

– Campiones Lliga catalana femenina

-Campiones Copa de la Reina

-Sotscampiones Lliga

espanyola femenina Divisió d’Honor

Temporada 1986-1987

-Sotscampiones Lliga

catalana femenina

Temporada 1987-1988

-Campiones Copa ACEBF (Asociación Clubes

Baloncesto Femenino)

Temporada 1988-1989

-Campiones Lliga catalana femenina

Temporada 1989-1990

-Campiones Lliga catalana femenina

-Sotscampiones Copa de la Reina

-Campiones Lliga espanyola femenina divisió d’honor

EQUIP SÈNIOR MASCULÍ

Temporada 2014-2015

-Sotscampions

Copa Federació

-Campions Grup 1

Copa Catalunya

-Ascens a Lliga EBA

Temporada 2017-2018

-Campions Conferència C-A Lliga EBA

-Sotscampions Grup C

-Classificació per a les fases de Vic i Gandia per pujar a

LEB Plata

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet