Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

L’esport, contra la LGTBIfòbia

Ajuntaments, entitats i clubs esportius del Maresme van fer una crida de sensibilització a través d’una campanya amb l’objectiu d’enviar un gran missatge, fort i consistent, cap a la societat actual

El passat 19 de febrer es va commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport, en record a Justin Fashanu, el primer esportista professional que va fer pública la seva homosexualitat i que, anys després, va posar fi a la seva vida a causa de la pressió, el rebuig i la discriminació que va patir.

Per altra banda, la diagnosi de l’estat de la Diversitat Sexual i de Gènere, realitzada pel Consell Comarcal del Maresme dins el I Pla Comarcal LGTBI, va posar de manifest que l’esport és un dels àmbits on cal seguir treballant per avançar cap a la plena igualtat. En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Maresme, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Maresme, amb la finalitat que aquesta data no passes desapercebuda, es va fer una crida a ajuntaments, entitats, clubs i espais esportius de la comarca a sumar-se a accions de sensibilització a través d’una campanya amb l’objectiu d’enviar un gran missatge, fort i consistent, cap a la societat actual.

Es va fer la lectura d’un manifest abans dels partits i es va compartir a xarxes amb el hashtag #juguemcontralalgtbifobia. Alguns ajuntaments, entitats i clubs esportius van muntar un estand amb material de sensibilització i gairebé tots els clubs adherits van lluir una polsera LGBTIQ+ proporcionada des del Servei d’Atenció Integral LGBTI del Consell Comarcal del Maresme.

El Servei d’Atenció Integral LGBTI del Maresme continuarà impulsant iniciatives dins de l’àmbit esportiu durant tot l’any 2024. Per a aquells interessats en fomentar la inclusió de la diversitat sexual i de gènere en els espais esportius, ofereixen un ampli ventall de recursos i informació disponible a través de la pàgina web, així com a les xarxes socials a @igualtat.maresme. Per a qualsevol consulta o necessitat específica, no dubteu a contactar-los directament via email a sai.lgbti@ccmaresme.cat o trucant al 937 411 622.

Gràcies a l’elevada participació, el missatge de lluita contra la LGTBIfòbia es va difondre per tota la Comarca del Maresme!

More in Consell Esportiu del Maresme CEM