Connect with us

Argentona

FC Argentona, 95 anys d’història… i un futur esplèndid

El club somia pujar a Primera Catalana i treballa per recobrar l’esplendor del seu futbol base

El FC Argentona compleix aquesta tardor 95 anys de vida. Una efemèride que omple d’orgull al municipi i a la mateixa entitat, una de les que atresora més història en el futbol maresmenc i, per extensió, també de Catalunya. Com diu el seu himne: “Som l’orgull de la nostra vila’

Hi ha un ric relat històric del club i va començar a ser narrat en el llibre ‘F.C. Argentona (1923-1998) 75 anys de futbol‘, escrit pels periodistes Xavier Lorente i Xavier Amat. 172 pàgines que descriuen episodis de gran interès, com la supervivència del club després de la Guerra Civil espanyola o anècdotes curioses, com el fet que un dels primers “mecenes” del club fou Miquel Valdés, fundador de la famosa administració de loteria de la Rambla de Barcelona, la que més venia a l’Estat espanyol abans del boom de la Bruixa d’Or de Sort. La família Valdés estiuejava a Argentona i van contribuir econòmicament i anímicament a la consolidació del club argentoní.

Des de fa quatre temporades el FC Argentona està presidit per Antonio Gómez Cabrera, que va recollir el testimoni d’Antoni Rabassa, qui va ostentar la responsabilitat de dirigir el club durant deu temporades, des de 2004 fins a 2014. El torneig de futbol d’estiu que organitza cada any l’entitat porta el seu nom, en reconeixement a la seva dedicació.

L’entitat compta en l’actualitat amb 12 equips de Futbol 7, un dels seus actius més sòlids

“Nosaltres no som aliens a la realitat que viu el futbol base modest. Hem de fer grans esforços econòmics i humans per mantenir una estructura esportiva que uns anys és esplèndida en nombre d’equips, jugadors i categories i en uns altres sofreixes perquè tot segueixi igual. Fa uns mesos vam canviar la coordinació i les coses estan funcionant molt bé, perquè volem que el nostre projecte esportiu sigui durador i sostenible”, explica el president Antonio Gómez.

L’Argentona, actualment, no té Escoleta de futbol, una deficiència esportiva que volen solucionar de cara a la temporada vinent: “El nostre desig és tornar a tenir una escola formativa com sempre l’ha tingut l’Argentona, d’on han sortit molt bons jugadors. Aquesta és una de les nostres prioritats”, relata el secretari Antoni Rabassa.

El club ha format jugadors que han arribat a defensar la samarreta del Barça o de l’Espanyol, entre altres clubs importants. Al marge dels històrics germans Nieto, Albert Yagüe va debutar a Primera Divisió amb Javier Clemente i ha jugat en el Lorca, Eibar, Melilla, Leonesa, Dinamo Tbilissi, Badalona, Castelló, i en ara milita al Sant Andreu. Marc Lachèvre, per la seva banda, va ser fitxat pel Barça cadet fa dues temporades, igual que va fer l’Espanyol amb el davanter Ferran Fontdegloria per a l’infantil.

A més de posar ordre i metodologia de treball en tot el futbol base, un altre dels grans objectius del club en l’actualitat és poder pujar a Primera Catalana: “En començar la temporada ens conformàvem a mantenir la categoria, perquè tenim pràcticament la mateixa plantilla, però l’equip ha anat creixent i creixent, obtenint molt bons resultats i pujar de categoria és una opció, sigui de forma directa o a través de la promoció. Valdrà la pena intentar-ho”, confessa el president, molt feliç pel rendiment i el compromís dels jugadors que dirigeix ‘Chava’ Jiménez.


Un club molt solidari

Una de les grans preocupacions dels nous gestors de l’Argentona és acostar el club a tots els habitants del municipi i fer-los partícips. Amb ocasió de les festes de Carnestoltes, el club va organitzar una recollida d’aliments el beneficiari final de la qual va ser Càritas d’Argentona. En una jornada festiva i futbolística, on van participar com padrins jugadors del Barça i de l’Espanyol, tots els pares i familiars dels jugadors del club, així com tot aquell que va voler col·laborar, es va aconseguir marcar-li un gran gol a la pobresa recollint 750 quilos de menjar que es van destinar als menjadors socials de Càritas.


Creadors de la ‘Carnestoltes Cup’

Fa cinc anys el FC Argentona va tenir la brillant idea de crear i organitzar un torneig de futbol infantil aprofitant l’aturada competitiva amb motiu de les festes de Carnestoltes. L’èxit de la competició va sorpendre els mateixos promotors i en dos anys la ‘Carnestoltes Cup’ o ‘Carnaval Cup’ va aconseguir tal prestigi que va tenir la capacitat d’aconseguir la participació dels millors equips d’Espanya: FC Barcelona, Reial Madrid, RCD Espanyol, València, Celta, etcètera. Fins i tot, de molts equips europeus i d’altres continents. Per diferents motius, la cinquena edició de la ‘Carnestoltes Cup’ ha deixat de disputar-se a Argentona i ha tingut lloc en les instal·lacions esportives del CD Premià de Dalt. El Maresme s’ha convertit en tota una referència en l’organització de grans tornejos de futbol, com els que se celebren a Tordera i Sant Pol de Mar a l’estiu.


Junta Directiva

President

Antonio Gómez Cabrera

Vicepresident

Oriol Bruguera

Tresorer

Albert Serra

Secretari

Antonio Rabassa

Vocals

J. José López

Blas García

Coordinació

Toni Mirón

Josep Maria Tejedo

Joan Guillamat

FC ARGENTONA

Carretera de Vilassar, s/n

08310 Argentona

Telèfon: 937 56 15 13

www.fcargentona.com

info@fcargentona.com


Cos tècnic

1r. Equip:

Chava Jiménez i  Javi Valero

Juvenil:

Ezequiel Boda Albert Cañellas

Cadet:

Agustí Meca i  Jesus Rojas

Infantil A:

Dani Seco i Oriol Prat

Infantil B :

David Romero i Oscar Serret

Infantil C:

Agustí Meca i Jose

Aleví A:

Toni Miron i Jaume Anglada

Aleví B:

Dioni Orellana i Víctor López

Aleví C:

Josep Maria Tejedo

Maties Colomines

Aleví D:

Adrià Alias i Lluís Capdevila

Aleví E:

Joan Garcia i Giuseppi Yovera

Aleví F:

Jesus Rojas

Aleví F2:

Mario Huapaya

Benjamí A:

Eric Cuartero i Victor Anguita

Benjamí B:

Berna Sánchez i Moha Jebari

Benjamí C:

Oscar Serret i Albert Cañellas

Prebenjamí A:

Patri i Oriol Prat

Prebenjamí B:

Teo Jimènez i Albert Llopis

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Argentona