Connect with us

Federació Catalana de Futbol

“La força del futbol català és imparable”

Andreu Subies, president de la FCF

Andreu Subies, nascut a Lleida el 23 de setembre de 1970, presideix la Federació Catalana de Futbol des del 26 de març de 2011. En sis anys, aquest empresari del món de la veterinària i la farmàcia, conjuntament amb tot el seu equip, han aconseguit transformar la FCF a tots els nivells. Avui és una Federació moderna, que no té deutes i que presta serveis de màxima qualitat als seus esportistes, cobertura i l’assistència de la seva Mutualitat, que és tot un referent en l’àmbit de l’esport.  Una Federació que vol encara ser molt millor.

La seva és una vida dedicada al futbol…

Ha estat sempre la meva gran passió. Vaig començar jugant a l’Associació Esportiva Maristes i després vaig anar desfilant per diversos equips de Lleida: Alcarrás, Torrefarrera, Almacelles, Alpicat, fins que em vaig retirar a l’equip del meu poble, el Benavent.

Subies va rebre a Esportiu Maresme a la seu de la FCF, al carrer Sicília de Barcelona

De què jugava?

Era migcampista golejador. En aquella època em comparaven amb Nadal, el jugador del Barça.

Va arribar a ser el president del Benavent…

Abans vaig fer els meus primers passos com a entrenador, amb benjamins i alevins, però això no era per mi. Als 30 anys compaginava el futbol amb la presidència del Benavent. El vam agafar en Tercera Regional i van arribar fins a Tercera Divisió.

Com va començar la seva vinculació a la FCF?

El Benavent s’havia convertit en el club de referència de la comarca i van venir a buscar-me de la FCF perquè fos el directiu responsable de la delegació de la FCF a Lleida. Ho vaig ser durant tres anys i mig.

“Abans es devien prop de quatre milions; avui tenim deu milions d’euros de patrimoni”

Què li va portar a optar a la presidència de la FCF?

En el 2006 vaig entrar a la FCF com a vocal i en l’últim mandat de Roche vaig ser vicepresident. En les eleccions que va guanyar Jordi Casas vaig estar un any i mig a la seva directiva fins que un grup de directius decidim dimitir. No podíem continuar tal com s’estava portant la Federació. Em van demanar que em presentés i vam guanyar les les eleccions.

Es va presentar malgrat que la FCF estava en crisi?

Estava en caiguda lliure, sí, amb un deute federatiu i de mútua astronòmics. Es devien gairebé quatre milions d’euros. No es pagava a pràcticament ningú. Havíem de canviar el rumb sí o sí, donar-li la volta com un mitjó. I crec que ho hem aconseguit.

Com?

Estabilitzem la Mutualitat, modernitzem la FCF i acabem amb allò de “aquí sempre s’han fet les coses així”. Guanyem en transparència gràcies a la gran inversió en noves tecnologies, com la passarel·la de pagament al costat de La Caixa. Fiscalitzem tots els diners que entraven i sortien i els problemes van baixar a la meitat.

“Volem acabar amb l’adulteració de la competició en els últims partits de temporada”

Quines accions van dur a terme?

Vam crear el Portal del Federat, l’alta de la llicència i de la mutualitat. Són els tres pilars fonamentals de la FCF. Ara cada pare és responsable de la fitxa del seu fill i els clubs solament han de preocupar-se de la gestió esportiva.

Content?

Encara no hem arribat al nivell d’excel·lència que volem, però quan vam arribar la FCF tenia un patrimoni d’un milió d’euros i ara és de deu. Els diners està ben invertits i això ens permet dur a terme campanyes molt importants.

Com la de ‘Violència Zero’?

Tots els projectes de la FCF tenen una finalitat formativa, però seria impossible sense recursos econòmics i sense una bona comunicació que els faci creïbles i arribin a la gent. Hem tocat tots els temes que ens preocupen: violència verbal, agressions, masclisme, immigració..

“L’hem modernitzat i hem guanyat en transparència gràcies a la introducció de les noves tecnologies”

I ara la campanya per potenciar el futbol femení…

Hem d’ajudar als clubs que no tenen suficients noies per formar un equip, els quals han de fer molts quilòmetres per jugar. Gràcies al Portal del Federat agafarem sis euros de cada federat i els invertirem en la campanya #Orgullosa. Tenim 10.000 llicències femenines i volem arribar a les 20.000.

Quins altres reptes queden per complir?

Les normatives estan pensades per ajudar els clubs i les competicions. Volem acabar amb el galimaties de les fitxes dels jugadors i l’adulteració de les lligues, així com amb els partits dubtosos de cada final de temporada. A partir d’ara solament es podran pujar d’equips inferiors a equips superiors, del B,C o D a l’A, però no a l’inrevés.

Quin creu que ha estat el gran èxit del seu mandat?

Personalment crec, a més de la transparència, ha estat posar en ordre la Mutualitat, dotar-la de recursos i que sigui eficient. Quan un noi es lesiona, tant en partit oficial, amistós o entrenant, està cent per cent cobert. La mutualitat, des de prebenjamí fins a amateur, costa entre 5 i 10 euros al mes. És la clau d’aquesta casa, a més de la part esportiva. El futbol català té una força imparable. Pensi que cada any es disputen més de 200.000 partits a Catalunya.

Uff….


La web de la FCF, la tercera de Catalunya

Un dels grans èxits de la FCF és el servei que brinda als seus clubs i jugadors a través de la seva pàgina web. A més de tot tipus d’informació, dóna la possibilitat de poder consultar el resultat de cada partit i alineacions en el descans i al final, del mateix, òbviament. La web federativa és la tercera de Catalunya de contingut esportiu, solament superada pel diari SPORT i Mundo Deportivo. La FCF té una mitjana de 40 milions de pàgines vistes a l’any.

“El Maresme té un nivell espectacular”

Subies té una relació molt estreta amb els responsables de la delegació de la FCF en el Maresme: “És una comarca que va tenir molt bons equips a Segona B, com el Mataró, Premià, Masnou… Ara està el Vilassar de Mar a Tercera Divisió. Això va a èpoques, però el que és indiscutible és el creixement espectacular de les escoles de formació del Maresme, on es treballa molt bé i on hi ha grans instal·lacions esportives que ofereixen uns magnífics serveis”

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Federació Catalana de Futbol