Connect with us

Futbol

Mariano: de Premià de Mar al cim de l’èxit

BRILLANT TRAJECTORIA

Tota la seva infància va transcórrer a Premià de Mar, on va començar a jugar a futbol en l’Escoleta del club del poble. Després va passar al RCD Espanyol, Fundació Sánchez Llibre fins que va debutar en el primer equip del Badalona a Segona B amb tan sols 17 anys

Format en el Maresme, el ràpid davanter català va arribar a la fàbrica del Reial Madrid amb 17 anys. Mai s’oblida que les seves arrels estan a Premià de Mar. Esportiu Maresme l’ha entrevistat en exclusiva

Sang catalana i dominicana corre per les teves venes…

La meva mare és dominicana i el meu pare de Barcelona. Ella va venir a buscar treball a la Ciutat Comtal i va ser allà on es van conèixer. A partir de llavors, es van quedar a viure a Barcelona i més endavant es van instal·lar a Premià de Mar.

On el seu pare va obrir un gimnàs…

Sí, així és. Quan era jove practicava diversos esports, entre ells, la gimnàstica. Més tard es va dedicar a l’halterofília i va arribar a ser campió d’Espanya en el seu pes. Mai es va dedicar al culturisme, com s’ha assegurat en alguna ocasió.

On vas estudiar?

Vaig començar en l’Escola Montserrat de Premià, fins a sisè de primària. El primer any de l’ESO el vaig fer en el Sagrada Família del Masnou i els altres cursos de Secundària en l’IES Cristòfol Ferrer de Premià. Vaig aprovar l’ESO i a l’any següent vaig realitzar un curs d’informàtica de diversos mesos. Més endavant em vaig plantejar l’opció de fer una prova d’accés de grau superior d’esports, però va ser quan vaig fitxar pel juvenil del Real Madrid i ja em vaig dedicar cent per cent al futbol.

“A Premià de Mar he crescut, he viscut i sempre que puc hi torno per estar amb la família i els amics”

Com van ser els teus inicis futbolístics?

Tenia 4 anys quan vaig jugar per primera vegada al futbol, al Premià de Mar, encara que sense fitxa, en partits per a nens petits. Després vaig anar a La Salle de Premià, ja federat.

I des d’aquí, una trajectòria meteòrica…

Jo diria que llarga, perquè vaig passar per molts equips.

Explica’ns la teva història…

En el Premià jugava perquè m’agradava el futbol i no em plantejava una altra cosa que divertir-me. Quan em va fitxar l’Espanyol ja vaig començar a ser més ‘professional’. Vaig ser pichichi en totes les categories mentre vaig estar amb ells, excepte l’última mitja temporada, que no vaig gaudir de moltes oportunitats i vaig decidir tornar al Premià. Allí vaig tornar a agafar confiança, minuts, i em vaig sentir important. Després de dos anys vaig fitxar per la Fundació Sánchez Llibre. Vam aconseguir un ascens molt merescut.

La Fundació es va desfer…

Calia buscar una sortida i el Badalona era un gran club a nivell de juvenils. Em van donar l’oportunitat de ser important en les categories inferiors fins que va arribar la pretemporada de 2011-2012, que la vaig fer amb la primera plantilla. Va ser molt important per a mi per poder demostrar el meu potencial en un equip com el Badalona de 2ª Divisió B amb 17 anys. El Real Madrid es va interessar per mi i vaig veure una gran oportunitat d’aconseguir el somni de ser futbolista professional.

Real Madrid, paraules majors…

Vaig jugar en el Real Madrid C i el Real Madrid Castilla a Segona B, que és una categoria molt dura i física on costa molt crear ocasions amb un equip tan jove. Poder ser el màxim golejador de la història del Real Madrid Castella és un privilegi i, sens dubte, aquella temporada mai l’oblidaré.

Què vas aprendre en el Real Madrid?

Sobretot que cal tocar de peus a terra i que mai cal oblidar d’on véns. Durant aquests 6 anys vaig aprendre que no s’ha d’abaixar mai els braços. En definitiva, em van inculcar uns valors que m’han fet ser qui sóc ara.

“Durant els sis anys que vaig estar en el Reial Madrid em van inculcar uns valors que m’han fet ser qui sóc ara”

Qui han estat les persones que més han influït en la teva vida esportiva?

La meva família –el meu avi, els meus pares i el meu germà- han estat les persones que més m’han ajudat a créixer com a futbolista. Des de petit sempre van creure en mi. Sense oblidar-me dels meus millors amics.

I el teu ídol com a jugador?

La veritat és que no he tingut cap ídol en particular, però hi ha molts jugadors que m’han marcat des de nen. Entre ells, Ronaldo Nazario, Ronaldinho, Eto’o, Cristiano Ronaldo… Per sort he tingut l’oportunitat de jugar amb un d’ells.

Què recordes del teu debut en el primer equip del Madrid?

Va ser en la pretemporada als Estats Units contra el PSG. Recordo que estava molt ansiós i amb moltes ganes de demostrar que podia estar aquí, entre els millors jugadors del món.

En el teu últim any en el Madrid vas guanyar la Lliga i la Champions. Què et demanava Zidane? Com qualificaries el teu pas pel primer equip blanc?

Guanyar aquests dos títols és alguna cosa que qualsevol jugador al món desitjaria complir i jo tinc la gran sort d’haver-ho fet. Encara que participés poc durant la temporada, em vaig sentir part d’aquests triomfs com qualsevol altre company d’equip. Zidane em coneixia del Castilla quan era l’entrenador. Em demanava que tingués paciència i que em podria arribar l’hora en qualsevol moment.

Per què et vas decidir a ser internacional amb la República Dominicana? Creus que podràs jugar un altra vegada?

Vaig ser internacional amb la República Dominicana en 2013 en un partit amistós contra Haití. Va ser una experiència molt bonica perquè vam guanyar i vaig poder anotar un gol i donar una assistència. Sí que és veritat que no he jugat cap partit oficial amb cap selecció però tampoc és res que  tingui al cap. L’important ara és concentrar-me en el meu nou equip.

Has fitxat pel Lió… Tenies altres ofertes, la de l’Espanyol, per exemple.

Sí, tenia diverses ofertes, però el Lió va ser l’equip que més em va convèncer. El Real Madrid em va deixar triar i vaig decidir que el millor era buscar una nova sortida. El Lió va apostar fort per mi, em va cridar l’atenció i vaig decidir fitxar per l’equip del Roine, on afronto aquesta nova etapa amb molta il·lusió.

Sempre que pots t’escapes a Premià? Estàs molt lligat a aquesta població?

Sí, molt. Tinc a la meva família aquí i a molts amics. Premià és el poble on he crescut i sempre que tinc temps aprofito per desconnectar i gaudir-ne al màxim.

Sempre seràs benvingut.


Reial Madrid: Lliga i Champions League

La temporada passada va fe 14 partits amb la samarreta del Reial Madrid, aconseguint cinc gols, quatre d’ells a la Copa del Rei. Es va acomiadar del Bernabéu amb quatre títols: Lliga, Champions League, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs. Un magnífic palmarès


Gran debut amb l’Olympique de Lió

Aquesta temporada ha fitxat per l’Olympique de Lió, de la lliga francesa. En el seu primer partit davant el Racing d’Estrasburg va marcar dos gols i un altre a la segona jornada, i van guanyar amb un gol seu davant el Rennes. Amb el dorsal 9 a l’esquena, Mariano està cridat a ser un dels millors jugadors de la competició.


Amics inseparables

Xavi Torrent i Mariano van començar a jugar junts amb 8 anys en el Premià de Mar. Després van tornar a reunir-se en el juvenil del Badalona. La seva amistat mai va minvar a pesar que Mariano estigués 6 anys a Madrid. Ara Xavi també ha anat a viure a Lió i, a més de seguir jugant a futbol, segueix sent l’amic de l’ànima de Mariano i la persona de la seva màxima confiança.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol