Connect with us

Malgrat de Mar

ASPRONIS, una fundació transversal

Fundada el 1968 i amb seu a Malgrat de Mar, dins del seu amplíssim catàleg de serveis hi ha els esportius adscrits al Club El Vilar

La Fundació Privada ASPRONIS és una entitat sense ànim de lucre que treballa per generar iniciatives, ajudes i serveis a favor de persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament, així com altres col·lectius en situació de vulnerabilitat i els seus entorns familiars, amb l’objectiu que gaudeixin d’unes condicions òptimes de qualitat de vida i igualtat.

La seva àrea d’actuació és principalment la comarca de la Selva i el nord del Maresme. De fet, la seu de la Fundació, que va néixer el 1968, està a Malgrat de Mar. Entre molts altres premis i distincions, va rebre la Creu de Sant Jordi per part del Govern de la Generalitat de Catalunya el 2019 i el 2012 la distinció al Valor Esportiu per al Club Esportiu El Vilar en els IV Premis Nacionals Special Olympics.

Ofereixen serveis a la infància, diürns, domiciliaris, residencials, laborals, comunitaris, així com a empreses (neteja, jardineria, via pública)… i també d’oci i d’esports. Els esportistes tutelats per Aspronis estan integrats dins del Club Esportiu El Vilar.

L’objectiu de la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual és que participin dins d’un marc de normalització i inclusió social. Els esportistes prenen part en competicions d’àmbit català (Lliga Catalana de la Federació ACELL, la Copa ACELL i Campionats de Catalunya) i també de l’Estat espanyol, a més dels Special Olympics des de la primera edició.

El Club també té representació en les diferents Seleccions Catalanes de la Federació i ha estat club amfitrió en dues edicions dels Special Olympics Catalunya. A nivell local compta amb el suport de clubs esportius per a la plena inclusió esportiva i social de les persones amb discapacitat intel·lectual. El Club Vela Blanes, el Club Tennis Malgrat i el Bàsquet Blanes acullen en les seves files a aquests equips com a secció adaptada dels seus respectius clubs. Igualment aquests esportistes practiquen altres esports, com futbol 7 i pàdel.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Malgrat de Mar