Connect with us

Gimnàstica

El gran salt d’Aina Renom Cepeda

La jove gimnasta ha tornat de Pamplona amb el títol de campiona d’Espanya de Via Olímpica 3 sota el braç

L’Associació Gimnàstica Artística de Vilassar de Mar (AGAV) continua col·leccionant èxits esportius, un premi a la seva llarga i incansable tasca formativa que va començar en el llunyà 1988 gràcies a l’esforç i implicació del president Salvador Quirant i la seva esposa Rosa Barbarà, pares de l’actual presidenta, l’Eva.

Des de les seves instal·lacions en el Pavelló Municipal Paco Martí de Vilassar de Mar, l’AGAV ha format a campiones de Catalunya, d’Espanya i fins i tot gimnastes olímpiques. Passen els anys i els èxits continuen arribant.

Nou èxit esportiu de l’Associació Gimnàstica Artística de Vilassar de Mar (AGAV)

Si el 2020 la cabrilenca Alèxia Senties es va proclamar campiona d’Espanya júnior (Via Olímpica 9) i l’any passat la mataronina Clàudia Torrent Garcia va ser subcampiona de la mateixa categoria, en el recent Campionat d’Espanya celebrat en el Navarra Arena de Pamplona va arribar un altre gran èxit. Amb només 10 anys, Aina Renom Cepeda, de Premià de Dalt, va aconseguir el mes de juny passat el títol de campiona d’Espanya de Via Olímpica 3 després de ser plata en poltre, terra i barra i quarta en paral·leles.

La jove gimnasta de l’AGAV entrena tres hores al dia durant cinc dies a la setmana, un esforç que va acompanyat de talent i passió

La pupil·la de Sheila Ruiz, entrenadora abnegada amb una màgia especial per extreure el talent de les seves pupil·les, va començar des de molt petitona a fer gimnàstica a Vilassar de Dalt: “Sempre estava fent tombarelles a casa. Era una ‘saltimbanqui’”, diu la seva mare, l’Elena.

Calia canalitzar tota aquella energia i així va ser com el 2022 va arribar a l’AGAV, amb les més petitones: “La Sheila la va veure entrenar i em va dir que tenia moltes qualitats i que li agradaria que treballés amb ella més hores”. Així va ser com l’Aina va passar a l’equip que porta Sheila Ruiz, en el seu cas, Via Olímpica 1. Amb tan sols un sol any d’entrenaments, Aina Renom ja va destacar en el Campionat de Catalunya i d’Espanya en Via 2. Per aconseguir l’èxit no hi ha més secret que treballar “i l’Aina és una nena a qui l’apassiona la gimnàstica”, explica la seva mare.

Sheila Ruiz, amb l’Aina

A casa seva de Premià de Dalt tenen un llit elàstic on ella i les seves germanes petites, l’Ona (8 anys) i la Cloe (6), no paren de saltar. Les dues, per cert, també estan fent gimnàstica artística a l’AGAV. L’Aina entrena cada dia a la tarda de 17.15 fins a les 20.30 hores i si cal, quan s’acosta la competició, també els dissabtes. Ella sap que per molt que destaqui en aquest esport, els estudis són el primer. Les seves notes en el Col·legi Betlem de Premià de Dalt són excel·lents i cada trimestre les entrenadores de l’AGAV les controlen.

Sheila Ruiz, la seva entrenadora, i Quicu Rusanas, el director esportiu del club des de pràcticament els seus inicis, estan molt satisfets del nivell competitiu exhibit per tot el planter de joves gimnastes del club, tant en el Campionat d’Espanya com de Catalunya, on han brillat amb llum pròpia.

Més de 35 anys formant esportistes i educant persones.

More in Gimnàstica