Connect with us

Futbol

Íngrid Martínez Sicília, un cas excepcional al futbol català

ingrid_martinez_sicilia_futbol_catala

En un esport encara amb massiva presència d’homes, de mica en mica estan tenint més protagonisme les dones, tant dins com fora del terreny de joc.

L’Íngrid Martínez Sicília és, als seus 38 anys, la directora executiva del CE Júpiter, una històrica entitat de Barcelona que complirà el maig 113 anys de vida. A Espanya solament hi ha un cas equiparable, el de Patricia Rodríguez, directora general del Granada CF. I a Catalunya fa unes setmanes va ser designada directora executiva de la UE Sants, Mònica González.

Barcelonina establerta a Malgrat de Mar des de fa vuit anys, l’Íngrid es defineix com “una malgratenca més, perquè és el lloc que hem triat per viure amb els nostres fills, la Núria i en Manuel. No m’imagino ja un altre lloc que no sigui Malgrat, on estem molt feliços i integrats”. La vinculació d’Íngrid al món del futbol professional va començar a través de l’empresa familiar, Qi Advocats, assessorant clubs de futbol, quan el 2018 va rebre la proposta de portar el timó d’un altre club històric, el CF Badalona. Després de dos anys a l’entitat badalonina li va arribar l’oferta del CE Júpiter: “M’entusiasma el futbol i la meva dedicació al club és total. No es pot exercir un càrrec d’aquesta índole si no el sents, perquè el futbol no és només una empresa, és passió i sentiment”, afirma l’Íngrid.

ingrid_martinez_sicilia_futbol

“Hem fet passos endavant en la igualtat en els últims temps, però queda molt per fer, ocupar més cadires de poder i tenir més visibilitat”

Amb 28 equips i gairebé 400 llicències, el gran objectiu de la seva directora executiva és “dotar al CE Júpiter d’una sòlida estructura professional. Això implica acompanyar al club en tots els canvis necessaris, des de l’àrea esportiva fins a la digitalització del club, presència institucional, temes jurídics…”. Així doncs, entre d’altres projectes, el club ha creat una Escola de Formació per als seus entrenadors i entrenadores, “com a aposta per a la formació continuada en els àmbits d’incidència directa d’un cos tècnic com preparació física, metodologia, psicologia, prevenció i mitigació d’eventuals casos d’ assetjament sexual…”. També ha impulsat el Cicle de Conferències Júpiter, dins el qual acolliran properament la ponència del tècnic Manolo Márquez, recentment campió de la Superlliga Índia de Futbol.

Òbviament, el pilar més important és l’esportiu i aquí també es treballa intensament: Volem retornar el club al lloc que es mereix. Vam arribar a jugar a Segona Divisió B i a Tercera moltes temporades. Ara que estem a Primera Catalana, l’objectiu és tornar a categoria nacional, que és on els socis, el districte i el barri volen estar. Per això, hem contractat Juanjo García, tècnic amb experiència a Segona B, perquè venim d’anys de poca llum i el CE Júpiter mereix brillar més”.

La malgratenca és, des de l’any 2020, la directora executiva del Club Esportiu Júpiter. A Espanya només hi ha el cas del Granada CF

ingrid_martinez_sicilia_padel
Apassionada del pàdil. L’Íngrid, a baix a la dreta, juga al Club Tennis Malgrat de Mar.

Admet que ser la primera dona que exercir un càrrec d’aquesta índole en un món encara tan d’homes no és fàcil. Quan vaig començar em vaig sentir discriminada i notava que alguns em donaven l’esquena. Afortunadament, a poc a poc anem derrocant murs. Em sento molt recolzada pel president del CE Júpiter, Joan Rión i la seva junta directiva”. Així i tot, considera que “encara hem d’ocupar més cadires de poder i tenir més visibilitat. Hem fet passos endavant en la igualtat en els últims temps, però queda molt per fer”.

Per a aconseguir-ho, l’Íngrid és l’actual coordinadora a Catalunya de l’Associació per a Dones en l’Esport Professional (AMDP), nascuda l’any 2016 “per lluitar pels drets de les dones que treballen en tots els àmbits de l’esport”.

Una altra de les grans passions de l’Ingrid és el pàdel. Juga a l’equip femení del Club Tennis Malgrat, el Mim´s Malgrat: “Per a mi Malgrat i el Maresme signifiquen descans, desconnexió, família, el lloc on necessito estar. M’encanta fer vida de poble”.

More in Futbol