Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

IV Edició del Dia de l’Educació Física a Mataró

2.000 escolars de 3r i 4t de Primària surten al carrer.

El passat dimarts 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, gairebé 2.000 nens i nenes de tercer i quart de primària provinents de 24 escoles de Mataró van sortir dels centres per omplir de colors i moviment el Parc Central per celebrar el dia de l’Educació Física al Carrer 2022.

El Dia de l’Educació física al Carrer se celebra per donar a conèixer a la ciutat com es treballa l’Educació Física a les escoles, tot donant visibilitat a una matèria fonamental pel desenvolupament integral dels nens i nenes.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, enguany gràcies a l’organització del Grup de Treball de Professors i Professores d’Educació Física del Pla Català d’Esport a l’Escola i el Consell Esportiu del Maresme, amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn i l’Ajuntament de Mataró, hem aconseguit tornar a reivindicar la importància de l’educació físic esportiva en l’edat escolar i promocionar l’estil de vida actiu i saludable per a totes les etapes de la vida.

La jornada va constar de dues parts. Inicialment cada escola, a l’arribar al Parc Central, duia a terme una sessió d’educació física dinamitzada pel professor o professora del centre. Els alumnes del Grau Superior d’Esports de Freta, van ajudar a organitzar i dinamitzar cadascuna les sessions donant suport als docents.

Al finalitzar les sessions, els gairebé 2000 nens i nenes i els seus professors i professores, es van desplaçar al Parc Central vell. Allà, una masterclass de dansa aeròbica va fer moure’s i gaudir de la dansa a tothom. Sens dubte una bona manera de donar per finalitzada la jornada de celebració del DEFC 2022, també sota el paraigües del lema del Dia Mundial de l’Activitat Física “mou la vida”.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, s’ha aconseguit tornar a reivindicar la importància de l’educació física esportiva en l’edat escolar

La jornada va comptar amb la presència de Josep March – representat territorial de la Secretaria General de l’Esport, Simó López – Director dels serveis territorials d’educació, David Bote – alcalde de Mataró, Jordi Matas – president del Consell Esportiu del Maresme, Marc Bosch – Conseller del Consell Comarcal del Maresme i Beatriz Delgado – Regidora d’esports de l’Ajuntament de Mataró.

Tots ells no van ser menys, i van pujar a l’escenari per ballar al ritme de la música i acomiadar el DEFC. Fins l’any que ve!

More in Consell Esportiu del Maresme CEM