Connect with us

Ciclisme

Iván López Ultrafondista Entrenador personal de Jorge Lorenzo

Què pot dir-se d’un esportista que va creuar nedant l’estret de Gibraltar, que és instructor de Kick Boxing i TACFIT, que és expert en nutrició i en biomecànica neurològica i que ha estat un dels millors ultrafondistes de ciclisme del món?

Ivan López rep l’Esportiu Maresme a la seva casa de Premià de Dalt. Solament hi estarà dos dies. Ha de tornar a Suïssa, on està vivint amb Jorge Lorenzo. Fa un any que el campió del món de motos el va contractar com a entrenador personal.

Com es defineix a vostè mateix?

Ultrafondista. Sempre he estat molt competitiu. Des que amb tres anys ja competia en natació, m’han apassionat els esports individuals i els grans desafiaments.

Expliqui’ns com es pot estar 65 hores sense parar damunt d’una bicicleta…

És el resultat d’un llarg i intens entrenament, tant físic com, sobretot, mental. En la meva especialitat, la força mental és més important que el físic. El meu lema sempre ha estat: “Si es pot fer, ho faig”

Ens ho explica?

Em tancava en el soterrani de casa meva de matinada i mentre la meva família dormia, jo pedalejava tota la nit en la bicicleta estàtica.

“Cal ser molt fort mentalment per estar 65 hores seguides damunt d’una bicicleta”

I després es posava a dormir?

No, després anava a treballar. Per poder estar tres dies sense dormir damunt d’una bicicleta has d’haver-ho entrenat abans.

Iván va estar 24 hores pedalejant al circuit de Calafat

Expliqui’ns algunes de les seves gestes…

A més de les 65 hores de la Madrid-Gijón-Madrid, vaig aconseguir el rècord del món i la medalla d’or en recórrer 819 quilòmetres en 24 hores en el circuit de Calafat. Vaig fer Barcelona-Granada en 32 hores i vaig quedar cinquè de 3.000 corredors en el Circuit de Le Mans…

Perdoni, però com fa les seves necessitats durant aquest temps?

En els dies previs buido l’intestí i m’alimento solament de líquids. Orinem sobre la bicicleta. No parem per res.

Vostè s’ha guanyat la vida en gimnasos i centres esportius com a instructor i entrenador…

Així és. He estat instructor de Kick Boxing, musculació, Body Pump, Cicle Indoor, TACFIT…

TACFIT?

És tàctica militar d’entrenament funcional. Té molts seguidors. Són entrenaments específics per a cossos especials de seguretat, policies… Sempre m’ha apassionat el meu treball, ajudar la gent gent a aconseguir els seus objectius. És molt gratificant.

I un bon dia apareix Jorge Lorenzo a la seva  vida…

A finals de 2016 em va trucar un amic dient-me que Jorge Lorenzo volia entrenar i que no trobava cap gimnàs obert en el Maresme, on ell vivia quan estava a Barcelona. Els vaig convidar al gimnàs en el qual jo treballava, vam fer un entrenament personal i així ens vam conèixer.

I el va fitxar en aquell moment?

No. El seu entrenador personal va deixar la feina més tard i ell en buscava un altre. Va fer una selecció a Andorra amb sis aspirants. Em van cridar, vaig pujar, vaig provar i em van triar a mi.

“Jorge Lorenzo és un fora de sèrie, treballador, disciplinat i perfeccionista”

Paraules majors, Iván!

Sens dubte. Treballar amb un esportista d’elit no té res a veure amb qualsevol altra activitat. És tot molt més sofisticat i específic. I més amb un pilot de motos.

Iván i Jorge Lorenzo entrenant a Suïssa

Per què?

Has de tenir molt en compte el seu historial de lesions, adaptar tots els exercicis de forma molt específica a la seva activitat esportiva. Per exemple, quins grups musculars treballen quan agafa un revolt, en obrir gas, en frenar, en accelerar, etcètera… A més, Jorge ha fitxat per Ducati i la seva nova moto és diferent de la Yamaha. Pesa més, té unes altres característiques.

Vostè també es va especialitzar en nutrició esportiva…

Com a conseqüència de la meva passió per l’esport, perquè n’és una part essencial. Jo sóc el que cuino per a Jorge cada dia. Li preparo l’esmorzar, el dinar, el berenar, el sopar… M’encanta.

I com diu la cançó. Com és ell?

Al·lucino amb Jorge. És un fora de sèrie. Fa quinze anys que forma part de l’elit del món de les motos i segueix tenint la mateixa ambició i il·lusió del primer dia. Jorge és treballador, disciplinat, perfeccionista… Haig de dir-li que estar al costat d’ell m’ha fet molt millor com a entrenador personal.

Vostè, per cert, porta a Premià de Dalt allà on va…

Sí, és el meu poble i em sento molt lligat a ell, igual que al Maresme. Forma part de la meva vida.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme