Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Ja és aquí la quarta edició de l’espectacular Ulisses Atac

El dissabte 21 de setembre torna una nova edició de l’Ulisses Atac, una cursa única amb un format especial i sorprenent. Emmarcada dins del festival de referència del Baix Maresme l’Ulisses Fest 2019, que enguany ens porta tres espectaculars tasts gastronòmics, concerts de referència amb els guardonats “Els Catarres” i “Joan Dausà”, la samba i la bossanova de “Difusambo”, la música llatina, el lounge i el jazz de “SísPits Trio” i per als més petits la referent de la música infantil “Dàmaris Gelabert”, activitats patrimonials com la visita d’una legió romana i culturals vinculades a la peça arqueològica única al món i resident al Museu de Premià de Dalt, que dona nom al festival, “El Plat d’Ulisses”, entre moltes altres sorpreses.

El 20 i el 21 de setembre torna amb més força que mai aquest festival de referència del Baix Maresme

L’Ulisses Atac és una cursa combinada amb cronoescalada i descens amb sortides individuals cada 30’’. Els corredors són els veritables protagonistes lluitant contra el crono emulant Ulissses. L’arribada del tram d´ascens està situada a l´Ermita de Sant Mateu,  el punt més allunyat de Premià de Dalt. El tram de pujada, que transcorre per paratges naturals d’espectacular bellesa, té un total del 3’5 Km i un desnivell positiu de 400 m. Els primers 700 m són d´asfalt i la resta de muntanya. Pel que fa al tram de muntanya és 90% corriol, ja que passa pel camí de les aigües, més conegut com a “Camí del Serviol”.

Enguany hi ha dues novetats principals de la cursa, en aquesta edició del 2019 s´ha variat el lloc de sortida i arribada. El set estarà instal•lat a la plaça de l´Espolsada, un espai annex al Pavelló Poliesportiu i al bell mig de l’Anella Esportiva de Premià de Dalt. La segona novetat té a veure amb el tram cronometrat de baixada que alterna trams de pista i trams més tècnics del total de 3km de muntanya augmentant el tram tècnic del corriol. Cal sumar-li 1km més de baixada d´asfalt fins a l´arribada. En total 4km. Aquesta redistribució afectarà el recorregut de la cursa en la seva distància.

Guanyadora de la prova femenina

Pel que fa als guardons, a banda dels 3 premis femenins i masculins de la cronoescalada i del descens, cal destacar el Premi Especial Ulisses en cas que coincideixi el guanyador dels dos trams de la combinada. Tots els guanyadors són coronats amb olivera com els antics atletes clàssics.

L’Ulisses Atac respon als valors de projecció de Premià de Dalt vinculats a l’esport i la vida saludable i, amb la voluntat d’iniciar els més petits en els mateixos, s’organitza l’Ulisses Kids, un conjunt de curses infantils que van dels 4 als 10 anys, aquell mateix matí, a la plaça de l´Espolsada, un cop finalitzada la cursa d’adults.  A l’Ulisses Kids tots els infants guanyen i tenen premi. La sortida de l’Ulisses Atac serà a les 8h del matí per evitar les puntes de calor i la de l’Ulisses Kids als voltants de les 11h.

La informació completa de la cursa la podeu trobar a

ulissesatac

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Curses de muntanya i Muntanyisme