Connect with us

Ajuntaments

Premià de Dalt posa en marxa el seu nou Parc de Salut i Esport

L‘esport, tant en el seu vessant formatiu, lúdic o competitiu, s’ha convertit en els últims anys en un dels pilars bàsics sobre els quals se sustenta la política dels nostres municipis. Per moltes raons: millora la salut de les persones sigui quina sigui la seva edat, cohesiona el territori, ajuda a la integració, inclusió, creixement i formació dels nostres joves, aporta valors a la societat… i permet, a més, passar-s’ho bé competint.

L’esport també genera ocupació i és per si mateix un gran motor econòmic. Premià de Dalt, com a municipi, porta molts anys apostant i treballant per convertir-se en una Vila Saludable, un segell que s’ha guanyat per mèrits propis i que ara reforça amb la posada en marxa del seu Parc de Salut i Esport, una ampliació i millora de les instal·lacions esportives ja existents i la construcció de nous equipaments.

El municipi maresmenc vol consolidar-se com una vila saludable i fa una forta aposta per concentrar al bell mig del poble una àmplia oferta ludicoesportiva de primer nivell perquè els seus  habitants, tinguin l’edat que tinguin, puguin gaudir fent esport

Sens dubte, l’anomenada Anella Esportiva es convertirà en una de les grans referències no solament del Maresme, sinó també de tot Catalunya, perquè es concentrarà en una sola zona del municipi una àmplia oferta lúdica i esportiva de primer nivell.

El projecte, presentat en societat la primavera de l’any passat, ja s’ha posat en marxa i molt aviat serà una realitat. La primera actuació està sent el canvi de gespa dels dos camps de futbol per una gespa d’última generació homologada per la FIFA. La base esmorteïda de tots dos camps tindrà una durada mínima de trenta anys.

Paral·lelament han començat també les millores i ampliació de La Poma Bike Park, considerat el millor recinte d’aquestes característiques de tot el territori espanyol i un dels més grans del món. S’instal·laran uns mòduls, de 150 metres quadrats en total, on se situaran la nova recepció, oficina, primers auxilis, vestuaris i un bar amb una àmplia terrassa superior on es podran gaudir d’unes vistes extraordinàries.

El municipi maresmenc vol consolidar-se com una vila saludable i fa una forta aposta per concentrar al bell mig del poble una àmplia oferta ludicoesportiva de primer nivell perquè els seus habitants, tinguin l’edat que tinguin, puguin gaudir fent esport

Una altra de les millores del Bike Park serà la il·luminació del recorregut que va paral·lel a l’autopista, ja que fins ara deixava d’utilitzar-se quan es ponia el sol.

L’actuació més ambiciosa, sens dubte, serà l’ampliació i reforma de l’actual pavelló d’esports i la construcció d’una pista de parquet annexa i coberta, sense graderies. Les dues instal·lacions compartiran un nou gimnàs, una zona d’aigües i balneari, bar-restaurant i diverses sales destinades a l’estudi, per a les entitats esportives del municipi i una altra com a espai mèdic que servirà per a la recerca de les cardiopaties en la pràctica esportiva, iniciativa que es durà a terme conjuntament amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

La ‘cirereta’ del nou complex esportiu serà la piscina municipal. Tindrà sis carrils i una dimensió de 25 metres de llargada per 12,5 d’amplada. En l’entorn s’habilitaran nous aparcaments i també es mantindran les tres pistes de vòlei platja.

Premià de Dalt pretén, amb aquest projecte valorat en un total de 6,4 milions d’euros, unir a tots els barris del municipi, a totes les generacions i ser al seu torn un imant econòmic i de turisme esportiu, com ja ho és La Poma.

El nou Parc de Salut i Esport crearà un mínim de 30 nous llocs de treball i no suposarà cap endeutament per a l’Ajuntament, ja que es pagarà amb recursos propis i diferents subvencions.

El Maresme, sens dubte, fa un salt de qualitat molt important en matèria esportiva.


LES CLAUS

1.

El canvi de la gespa dels dos camps de futbol i les millores en La Poma Bike Park  ja s’estan duent a terme.

2.

El 6 de maig comença l’ampliació de l’actual pavelló multiusos i la construcció d’una nova pista poliesportiva exterior coberta.

3.

L’Anella Esportiva es completarà amb una piscina 25×12,5 metres de sis carrils, un gimnàs i altres serveis complementaris.

4.

Totes les actuacions es duran a terme amb recursos propis i subvencions oficials, sense deute econòmic per al municipi.

5.

La nova zona vol erigir-se com a nexe d’unió de tots els barris al mateix temps que un punt d’atracció de promoció econòmica i turisme esportiu.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments