Connect with us

Calella

La Llopa: ben d’hora, ben d’hora…

Prop de 300 persones van participar-hi entre les dues proves, la llarga i la curta

Nou edicions ja de La Llopa Llarga i vuit de La Llopa Curta, la popular prova de marxa de resistència organitzada per Calella-Marxa, una de les entitats més emblemàtiques i arrelades de Calella, i puntuable per al Circuit Català de Caminades de Resistència.

Estem parlant de dues proves no competitives per camins de muntanya del Parc Natural del Montnegre, de caràcter individual, que té per objectiu efectuar el seu recorregut en menys de 15 i 9 hores respectivament. Una marxa exigent on es pot gaudir de la natura en tota la seva esplendor.

La prova curta era de 34 kilòmetres i la llarga de 54 kilòmetres. El passeig Manuel Puigvert de Calella va ser el punt de sortida a les 7 del matí de la Llopa Llarga i una hora després de la Llopa Curta. Va comptar amb la presència en totes dues de l’alcalde de la ciutat, Marc Buch, i del regidor d’Esports, Manel Vicente, que van acompanyar, a aquesta hora tan primerenca, els prop de 300 participants, 97 en la Curta i 205 en la Llarga.

L’Associació Calella-Marxa va organitzar la segona cursa més concorreguda en els seus anys de vida pels millors paratges del Montnegre

Aquesta edició ha estat la segona més concorreguda de la història de la prova que es va tancar a tres quarts de vuit de la nit, que va ser quan va entrar l’últim participant després de gairebé quinze hores caminant. Una prova que va comptar amb la col·laboració de 60 voluntaris, pràcticament tots ells membres de l’Associació Calella-Marxa.

Una organització impecable que va disposar de cinc punts d’avituallament i que va fer possible que només acabar la prova no quedés un sol paper per un recorregut que, sortint del mar, va resseguir tots els llocs emblemàtics del Montnegre per tornar a la costa passant pel Far i les Torretes.

La prova Llarga va tenir un desnivell acumulat de 4.428 metres, mentre que la Curta va ser de 2.676 metres. Hi van participar federats de molts clubs de Catalunya, ja que La Llopa està considerada una de les marxes de resistència més populars del calendari de la FEEC, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Fotos: Joan Maria Arenaza / Ajuntament de Calella

More in Calella