Connect with us

Ciclisme de muntanya

La maresmenca Laia Esquis, campiona del món!

Als seus tretze anys, Laia Esquis ja pot presumir de ser la millor rider de Bici Trial del món de la seva categoria. Després d’haver guanyat el campionat de Catalunya a L’Esquirol i el d’Espanya a Cartagena aquest mateix any, la jove Laia es va desplaçar a mitjan agost fins a Wadowice (Polònia), per formar part de la selecció espanyola de l’especialitat en els World Youth Games, competició que organitza des de fa 20 anys l’UCI, la Federació Internacional de Ciclisme.

Amb tretze anys, la de Vilassar de Dalt, veïna d’Òrrius, guanyà l’or de la seva categoria als World Youth Games disputats a Pòlonia

Natural de Vilassar de Dalt, on estudia, però veïna d’Òrrius, on sol entrenar, Laia Esquis va formar part de la nombrosa delegació presentada per la federació nacional, amb 30 esportistes. La històrica plaça Joan Pau II de Wadowice, a 50 quilòmetres de Cracòvia, va ser l’escenari de la competició, que va congregar a 150 riders representant a un total de 16 països i que es van dividir en les sis categories del mundial, des dels 9 anys fins als 16.

Laia va participar en la categoria Girls, reservada per a noies entre els 12 i els 15 anys. Ningú hauria imaginat el desenllaç final de la competició ja que la Laia no va estar especialment encertada en les semifinals. Tot el contrari que en la gran final, on va sorprendre en completar les cinc seccions amb 530 punts. Va quedar empatada amb la txeca Elisla Kribkova, però la Laia va fer un sector més que ella sense penalització. És a dir, en blanc, sense fallades.

Una gran demostració de talent, equilibri, destresa, rapidesa i resistència que col·loca a Laia Esquis com una de les grans promeses de l’esport espanyol.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya