Connect with us

Malgrat de Mar

La Nocturna Malgrat, un exemple extraordinari

Aquesta associació sense ànim de lucre recapta donatius per a la recerca oncològica infantil organitzant proves esportives populars, com la Caminada Nocturna, que reuneix cada any a més de 2.000 persones

Malgrat de Mar és la seu i el centre neuràlgic d’una de les associacions sense ànim de lucre més actives i compromeses del Maresme: l’Associació La Nocturna Malgrat.

Són, en essència, un grup d’amics, cada any més nombrós, que treballa de manera voluntària des de fa més de 10 anys en el món de l’esport inclusiu i solidari que recapta donatius destinats a la recerca oncològica per a la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer i Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Com a voluntaris, col·laboren amb la Federació Espanyola d’Esports per a Persones amb Paràlisi Cerebral, amb la Federació Espanyola d’Hoquei, amb la FCEDF, ADIAM Alt Maresme i HCRE, entre altres. I com a associació organitzen esdeveniments esportius solidaris, com les ja arrelades Caminada La Baixatorrons i Caminada La Nocturna.

L’Associació col·labora amb les diferents federacions esportives

El seu incansable ànim i força de voluntat són tot un exemple per als conciutadans de Malgrat i municipis limítrofs. La Nocturna té una capacitat de concentració espectacular. L’any passat van recórrer els sis quilòmetres de la prova 1.700 persones de totes les edats i es van recaptar 14.014 euros. En l’edició d’enguany, celebrada el 26 d’agost (nou recorregut circular on va estar permesa la participació de mascotes), hi van prendre part 2.000 persones i es va destinar a la recerca del càncer infantil 16.008 euros.

Aquest mes de gener, La Nocturna tornarà a tenir protagonisme propi amb una nova edició de la Baixatorrons, clàssica prova popular que se celebra després de les festes nadalenques. Es tracta d’una caminada solidària de cinc quilòmetres que sortirà de Peixateries Velles (edifici industrial i agrícola del període 1888-1910, situat al carrer del Carme, 26) i transcorrerà pel Pla de Grau. El donatiu de 8 euros dona dret a una samarreta i una tassa de xocolata.

El 14 de gener tindrà lloc en el municipi la quarta edició de la popular Baixatorrons, una caminada popular de cinc quilòmetres

La Nocturna també es pinta de color rosa

La Nocturna Rosa és la part de l’Associació que es dedica a l’organització d’accions solidàries per recaptar fons contra el càncer de mama. L’any 2022 es va fer la Primera Nit Solidària contra el càncer, un Sopar Solidari, on gràcies a les més de 150 dones que hi van assistir, més tots els patrocinadors, es van recaptar més de 5.000 € que van ser entregats íntegrament al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). Aquest 2023 va tenir lloc a l’hotel Atzavara de Santa Susanna el dia 20 d’octubre.

Una fotografìa del Camí de Santiago, que es va fer el passat mes de novembre

Un 2023 inoblidable per a l’associació, ja que s’ha tancat amb un altre gran projecte solidari assolit: Els Rodapeus, amb la col·laboració i ajuda de DisCamino, que treballa perquè qualsevol persona amb discapacitat pugui ser pelegrí.

Entre el 4 i 11 de novembre van recórrer el camí de Santiago portuguès entre Vigo i Santiago amb un petit grup de persones amb diferents capacitats, incloses persones en cadira de rodes. Els integrants d’aquesta aventura solidària es van preparar abans a Malgrat i van viatjar fins a Galícia en furgonetes adaptades.

More in Malgrat de Mar