Connect with us

Ciclisme de muntanya

La passió de Gemma Corbera

La rider de Palafolls va ser la primera dona a fer un salt cap endarrere sense mans en un esport copat pels homes

Als seus 29 anys acabats de fer (va néixer a Barcelona el 6 de març de 1992), Gemma Corbera ha demostrat que l’esport no entén de sexes i que una dona pot perfectament brillar en una especialitat tradicionalment considerada d’homes, com és la ‘bici dirt’, una modalitat dins de les bicicletes de muntanya que consisteix a anar saltant i fent trucs o acrobàcies a l’aire en un circuit de salts de terra.

L’esportista de Palafolls, on viu amb la seva família, que és molt coneguda al poble ja que han tingut una botiga de mobles de cuina, ha estat la primera dona a fer un ‘backflip’ (salt cap endarrere) de més de 10 metres i la primera en el món a aconseguir-lo sense mans (Backflip Nohands). A l’entorn d’aquest esport està considerada una de les millors ‘dirt&free ride girl’ del moment.

També va ser la primera que va competir amb nois en el FMB World Tour i xous internacionals

També va ser la primera rider que va competir amb nois en el FMB World Tour, participant, entre d’altres, a Àustria, Polònia i Suïssa i té l’honor d’haver estat convidada a nombrosos xous internacionals, com a Rússia.

A més dels seus tatuatges, el seu senyal d’identitat és el seu cabell de color rosa: “Quan era petita feia patinatge artístic a Palafolls, després a Blanes, i ja més gran vaig passar a patinar en línia després de comprar-me uns ‘rollers’.

Un dia, entrenant a l’skate park de Premià de Dalt, vaig veure els salts amb bicicleta a La Poma, que estava davant. Va ser un amor a primera vista. Em va cridar tant l’atenció que em vaig dir: “això ho he de provar”. I em va encantar.

Així que a casa vaig dir que volia comprar-me una bicicleta perquè volia aprendre a saltar quan abans millor”, rememora la Gemma, que té un Grau Mitjà i Superior d’Esports en activitats físiques, d’animació i esportives.

“Tenia disset anys quan vaig començar amb els salts. Era l’única noia i és veritat que, al principi em sentia com una “rara avis”. Ja en 2014 vaig començar a competir amb nois i a poc a poc ja era una més de la família”, explica aquesta esportista que viu per i per a la bicicleta.

La bicicleta és el que dona sentit a la meva vida; per a mi és pura adrenalina”

“Ara mateix treballo a Girona a un taller de bicis i totes les hores lliures les dedico a entrenar i a perfeccionar els salts. Gairebé sempre vaig a la Poma de Premià de Dalt i també a La Garriga, Osor i Avià. M’agradaria molt que en un futur a curt termini Palafolls tingués un salt, com a mínim per poder començar, tant per entrenar com perquè s’iniciïn els nois del poble en aquest esport”.

La Gemma, que a vegades s’entrena a Premià de Dalt amb Telma Torregrosa, la campiona d’Espanya de descens, somia a poder viure un dia del seu esport: “Per a mi és adrenalina pura, és la meva passió, és el que em dona vida cada dia quan m’aixeco”.

L’apoderament de la dona en el món de l’esport és un fet inqüestionable. Gemma Corbera és un clar exemple de petites conquestes que són tot un triomf.

Enhorabona!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme de muntanya