Connect with us

Atletisme

L’Ajuntament i els alumnes del Pla de Transició al Treball impulsen la 3a Cursa Jove

Des del punt de vista educatiu, l’objectiu de la cursa és el de millorar la capacitat d’organització, l’autoestima i els hàbits saludables dels alumnes, donant-los protagonisme i motivació a través del foment dels valors que van associats a l’organització d’un esdeveniment i a la pràctica esportiva, l’ètica i el civisme.

L‘Ajuntament de Pineda de Mar torna a organitzar la Cursa Jove, que en la seva edició de l’any passat va aplegar més de 250 corredors de totes les edats. Enguany la cursa ja arriba a la seva 3a edició i tindrà lloc el diumenge 11 de març a partir de les 10.00h del matí a la Platja dels Pins, amb dues opcions de recorregut de 5 i 10 quilòmetres que transcorreran també per la Platja dels Pescadors i per la Platja de les Dunes de Santa Susanna, en un entorn privilegiat a la vora del mar.

L’inscripció anticipada per participar té un cost de 3 euros (si ja es disposa de xip) i de 5 euros (amb xip de lloguer), que es destinaran íntegrament com a donatiu per col·laborar amb els projectes solidaris   de l´obra social de Sant Joan de Déu. Aquest centre sanitari és un dels principals referents a dins i fora de Catalunya en àrees com la pediatria, l’oncologia o la cardiocirurgia; i cada  any registra més de 25.000 altes i més de 200.000 pacients atesos en consultes externes.

Les inscripcions per participar a la cursa ja estan obertes i es poden realitzar de forma on-line a través de www.gesport.cat. També s’acceptaran inscripcions presencials el mateix dia de la cursa, una hora abans, al mateix punt de sortida.

La cursa se celebrarà el diumenge 11 de març i tindrá dues opcions de recorregut: 5 km o 10 km

Cal destacar que, com a element singular, aquesta cursa està impulsada amb la implicació directa dels alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de Pineda de Mar, que tenen participació activa en totes les fases prèvies de l’organització i que, amb el suport del professorat, donaran suport a tota la logística necessària per a la celebració de l’activitat. Des del punt de vista educatiu, l’objectiu de la cursa és el de millorar la capacitat d’organització, l’autoestima i els hàbits saludables dels alumnes, donant-los protagonisme i motivació a través del foment dels valors que van associats a l’organització d’un esdeveniment i a la pràctica esportiva, l’ètica i el civisme. De fet, els joves alumnes del PTT van ser responsables, fins i tot, de crear el propi logo de la cursa, que s’ha mantingut des de la 1a edició.

El PTT és un programa de formació inicial per a l’inserció laboral de joves d’entre 16 i 21 anys que hagin deixat l’ESO sense obtenir el títol, organitzat per l’Ajuntament de Pineda de Mar i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En el cas de Pineda de Mar, compta amb dues modalitats: una d’auxiliar en muntatges d’instal·lacions elèctriques, aigua i gas; i una altra d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Els alumnes reben una formació general i professionalitzadora, i també realitzen pràctiques en empreses i comerços de Pineda i voltants. Des que es va posar en marxa a l’any 1998, s’ha format a uns 30 alumnes cada curs, aproximadament, i a nivell de resultats s’ha aconseguit que el 86% dels joves participants reconduïssin la seva trajectòria a nivell educatiu i professional. Actualment, el PTT està ubicat a les instal·lacions municipals del C/ Riera, 31 de Pineda de Mar.

En aquest projecte hi col·laboren de manera transversal diverses regidories de l’Ajuntament de Pineda de Mar com són Joventut, Esports, Educació i Salut. A més, es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Susanna i amb el suport tècnic de l’empresa “Gesport”, especialitzada en gestió esportiva.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Atletisme