Connect with us

Calella

Laura Camps Torras, un any a l’elit de l’automobilisme

A punt de fer els 18 anys, la pilot Laura Camps Torras acaba de tancar un any que no oblidarà mai. Ara fa tot just dotze mesos, la calellenca va ser seleccionada per entrar a la prestigiosa Ferrari Driver Academy, el programa de formació per a joves pilots de la marca italiana. Des d’aquell moment, la seva vida ha fet un gir de 180 graus.

“A finals de 2021 vaig ser una de les 14 noies de tot el món seleccionades per participar en el FIA Girls on Track, organitzat per la Federació Internacional d’Automobilisme. Després d’unes proves amb karts i Formula 4, vaig ser designada com la guanyadora del programa i em vaig incorporar a la Ferrari Driver Academy. Tot va anar molt ràpid”, explica la Laura.

Fins aquell moment, la seva trajectòria esportiva havia anat progressant, sempre centrada en el karting, participant en l’Open RACC i en els campionats de Catalunya i d’Espanya de l’especialitat. “A casa sempre ens han agradat les curses i les hem viscut intensament, però no teníem cap experiència en competició abans que jo comencés a córrer en karts. L’oportunitat amb Ferrari ha estat com un somni per a tots, afegeix.

L’automobilisme és un dels poquíssims esports on realment hi ha igualtat entre homes i dones. A dins del cotxe no hi ha gèneres

Actualment la Laura viu a mig camí entre Calella i Maranello, on Ferrari hi té la seu de l’equip de competició i també el circuit de proves. Les jornades a la Ferrari Driver Academy estan enfocades en exclusiva a l’automobilisme, amb sessions diàries d’entrenament físic, pràctiques als simuladors i formació en totes les àrees que un pilot ha de conèixer, com ara la mecànica, l’estudi de la telemetria o la gestió del vehicle amb els enginyers.

La Laura destaca la importància de treballar en un entorn tan organitzat i professional, convivint amb nois i noies pilot de diferents nacionalitats, tots amb l’objectiu comú de créixer com a pilots i potser un dia arribar a ser pilots oficials de l’Scuderia, com ho són actualment Carlos Sainz o Charles Leclerc.

L’automobilisme és un dels poquíssims esports on realment hi ha igualtat entre homes i dones. A dins del cotxe no hi ha gèneres, només pilots competint per ser els més ràpids”, argumenta la Laura. De fet, cada vegada més noies pilot competeixen en les categories més importants de l’automobilisme, una tendència que les noves generacions que encara s’estan formant acabarà de consolidar.

Quan és a Calella, a la Laura se la pot veure entrenant en espais com la platja o les pistes d’atletisme, i també havia format part de l’equip de triatló infantil. Tinc la sort de ser d’una localitat que dona un suport enorme a l’esport. Això es nota molt en els clubs esportius del municipi i fa que sigui un indret perfecte per a la pràctica esportiva en quasi qualsevol modalitat”, afirma.

Preguntada sobre els seus plans de futur, explica que ara per ara el seu objectiu segueix sent el de formar-se i seguir aprenent sobre aquest esport que tant l’apassiona. I, si és possible, seguir fent tests a la Formula 4, la categoria base de monoplaces. Segur que ho aconsegueixes!

Entrevista de Sergi Blasco.

More in Calella