Connect with us

Dosrius

Oriol Mena, guanyador del Rally Dakar en categoria T4

El de Dosrius-Canyamars ha copilotat al pilot polonès Eryk Goczal, de només 18 anys, fins a la victòria en la seva categoria.

Es tracta del segon podi consecutiu de Mena en el raid més dur del món, després del seu tercer lloc en l’edició de 2022.

L’èxit més gran dels pilots nacionals en el Rally Dakar 2023 disputat a l’Aràbia Saudita és, sense cap mena de dubte, el que ha aconseguit el maresmenc Oriol Mena. Després d’un ral·li més llarg i més exigent que els dels anys anteriors, Mena i el polonès Eryk Goczal van arribar a la meta de Dammam amb la satisfacció d’haver fet història en aquesta prova.

Amb només 18 anys, Eryk Goczal tot just s’estrenava en el Rally Dakar, d’aquí la importància de comptar amb un copilot de la trajectòria i coneixements d’Oriol Mena. El maresmenc ha tornat a fer un treball impecable, gestionant l’inexperiència del pilot i navegant per les 14 etapes de què comptava el ral·li.

La categoria T4, destinada als buguis de sèrie modificats, ha estat un dels pols de més atracció mediàtica d’aquesta edició, donades les reduïdes diferències que separaven als principals candidats a la victòria fins l’inici de l’última etapa. De fet, Goczal-Mena van sortir des d’Al-Hofuf en l’última etapa amb poques opcions de triomf, amb 3 minuts de desavantatge respecte a l’equip format per Rokas Baciuska i un altre català, Oriol Vidal.

Precisament Baciuska és el pilot amb qui Mena ja va pujar al podi l’any passat. Però després d’una etapa per oblidar del pilot lituà, Goczal – Mena van arribar a la meta amb la victòria a la seva butxaca i un marge de 16 minuts respecte als seus perseguidors.

Felicitats Oriol, t’ho mereixes!

Fotos: Facebook Eryk Goczal

More in Dosrius