Connect with us

Ajuntaments

“L’esport és la millor inversió per promocionar el nostre municipi”

Antoni López Guillén

Antoni López Guillén · Lloc de naixement: Premià de Dalt · Data de naixement: 23-04-1967 · Estat civil: Casat i pare de dos fills · Profesió: Constructor · Partit: PDeCat

Càrrecs: Regidor d’Esports, Habitatge Públic i Patrimoni, Medi Ambient i Sostenibilitat, Agricultura, Serveis Municipals, Pla de Barris i Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). 4t Tinent d’Alcalde · Aficions: Futbol, running, lectura


Esportiu Maresme inaugura aquest mes una nova secció dedicada als Regidors/es d’esports dels trenta municipis del Maresme. En aquestes pàgines coneixerem als responsables de pilotar la política esportiva de la nostra comarca. Una fotografia real de qui som i què fem.

BiciPark La Poma

Premià de Dalt ve ocupant un espai molt important en la promoció esportiva en el Maresme…

Per a l’equip de Govern de Premià de Dalt l’esport va intrínsecament unit a la salut i al benestar. Apostem per incentivar la pràctica esportiva perquè volem una societat d’hàbits saludables i a més organitzem importants esdeveniments esportius per potenciar la participació. És la millor inversió que podem fer per a la promoció del nostre municipi, la marca Premià de Dalt.

Per exemple?

Acabem d’organitzar l’Ulisses Atac, van coorganitzar juntament amb la Federació Catalana de Futbol la jornada de futbol inclusiu ‘Enfutbola’t’ i ara en novembre celebrem la ‘Happy Ride Weekend’, que està valorat pels mateixos riders com un dels millors esdeveniments de Dirt Jump MTB i BMX d’Espanya i d’Europa.

En el BiciPark La Poma…

És un dels millors recintes del món, per la seva qualitat i ubicació. Cada any hi passen més de 20.000 persones. La seva escola, a més, té un gran prestigi al món del trial i altres disciplines de la bicicleta.

Els seus camps de futbol són l’enveja de la comarca…

Hi ha molt pocs municipis que ofereixin el nivell d’instal·lacions que tenim des de 2007. Són dos camps de gespa artificial, nombrosos vestuaris, fàcil aparcament i un entorn privilegiat. Volem convertir aquesta zona en una mena de ‘Ciutat de l’Esport’ o Circuit de Salut.

“El BiciPark La Poma és un dels millors recintes d’Europa i fins i tot del món. Cada any hi passen més de 20.000 persones”

Com?

En una mateixa zona tenim el BiciPark, el camp de futbol, el poliesportiu, una pista de futbol sala exterior i pistes de vòlei platja, una de les poques en tota la comarca i l’única en un poble que no té mar. Són tota una referència en aquest esport a Catalunya.

I el futur?

L’afrontarem amb molta il·lusió i projectes nous. Al gener començarem el concurs per completar l’únic equipament que ens falta: la piscina, al costat d’una zona d’aigües i fitness. Se situarà per sota del poliesportiu i davant dels camps de futbol. Ens agradaria que en 2020 ja fos una realitat.

Quines entitats destacaria?

A totes! El nostre club de futbol, que ha establert les bases per convertir-se en una entitat molt important, s’ha associat amb Corma, que ha rebut una subvenció de la Generalitat percrear llocs de treball i ser un club sostenible. Ara s’està formant la cooperativa. Comptem amb psicòleg, entrenadors i nutricionista que posem al servei de la resta de clubs del municipi: volei, futbol sala, patinatge artistic, bàsquet…

Un històric…

El club de bàsquet té gairebé cinquanta anys d’existència. També és molt popular el nostre torneig de futbol sala de l’estiu, que es disputa en el Centre Cultural Sant Jaume. A més de tot això, vam ser un dels primers municipis de Catalunya que vam introduir el ‘Circuit Inclusiu’ per fomentar l’activitat física en col·lectius que tenen diversitat funcional.


El MUNICIPI

 

Alcalde:

Josep Triadó (PDeCat)

Habitants:

10.446 (cens 2016)

Densitat de població:

1.607,08 habitants/km 2

Superfície:

6,5 km2

Lloc web:

www.premiadedalt.cat

Principals instal·lacions esportives:

2 camps de futbol amb

gespa artificial:

15.000 m2

BiciPark La Poma:

28.000 m2

3 pistes de vòlei platja

Pavelló poliesportiu:

1.215 m2 (sala triple)

Pista poliesportiva

outdoor: 800 m2

Pressupost de l’Àrea d’Esports:

100.000 euros anuals

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments