Connect with us

Federació Catalana de Futbol

L’FCF aprova la reestructuració de les competicions

La Junta Directiva dona llum verda a la reducció de les lligues a una única fase o volta, després d’haver convocat fins al moment més de 800 clubs de tot Catalunya en les reunions explicatives.

La Federació Catalana de Futbol ha donat llum verda aquest dijous a la reestructuració de les competicions del futbol i futbol sala d’àmbit territorial per la temporada 2020-2021, en la reunió de la Junta Directiva corresponent al mes de desembre. L’aprovació s’ha produit després de les trobades telemàtiques mantingudes amb equips de totes les categories, amb la convocatòria fins al moment d’un total de 803 clubs d’arreu del territori català per presentariexplicar l’adequació del calendari a l’escenari actual.

L’adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues amateurs i de base, de tal manera que les categories amb subgrups passaran a disputar-se a una fase, i en la resta es jugarà lla competició a una única volta.

La data de represa de les competicions, fixadainicialment a partir del 9 i 10 de gener en futbol, i del 16i 17 del mateix mes en futbol sala, així com en les últimes categories del futbol femení i base, estarà condicionada a la decisió final del Govern, en funció de l’avançament de les fases de desescalada marcades.

Trenta reunions per delegacions

El president de l’FCF, Joan Soteras, i els membres de la Junta Directiva han realitzat una valoració positiva del total de 30 reunions celebrades al llarg dels últims dies amb clubs de les 14 delegacions territorials, seguint com a criteri de selecció aquells amb un major nombre d’equips i federats. En les trobades, els representants de les entitats han mostrat un ampli suport a la proposta federativa, detallada a través del Departament de Competició de l’FCF i de la Lliga Catalana de Futbol Sala.

A més, durant aquesta posada en comú, l’FCF ha escoltat, recolliti avaluat les aportacions i peticions fetes per part dels presidents i presidentes dels clubs, entre les quals es troben el retard de l’horari del toc de queda, per permetre l’allargament de la franja nocturna d’entrenaments, o la possibilitat d’acollir públic amb un aforament limitat en la represa de la competició. També s’han tractat altres inquietuds de tipus econòmic.

Bonificacions de quotes

En les reunions amb els clubs, tanmateix, l’FCF ha donat a conèixer el retorn del 50% de l’import de la quota del Portal del Federat per a tots els federats i federades amb llicència en actiu, que es produirà a llarg del transcurs de la temporada.

Aquesta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19, i se suma al paquet econòmic especial de més de 6,8M€ d’ajuts per clubs i federats, anunciat per I’FCF el passat mes de juny. El pla incloia, entre d’altres conceptes, la reducció del preu de la Mutualitat per aquest curs, el pagament integre de TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA de la temporada 2019-2020, així com el manteniment de les campanyes en la 2020-2021.

Continua la ronda de contactes

Amb l’ànim d’arribar al màxim nombre possible de clubs, fer-los partícips del procés i poder aconseguir una opinió transversal del món del futbol i futbol sala català, al llarg dels propers dies la Federació Catalana de Futbol continuarà la ronda de contactes amb els equips. En concret es citaran a 12 clubs de Primera Catalana (3 per subgrup) i 12 de Segona Catalana (1 per subgrup) on es tractaran les peculiaritats de la competició que presenten els subgrups.

També es faran extensibles les consultes les delegació valorarà si considera adient, en funció de les seves singularitats, convocar noves reunions.

El format de competició

L’adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues, de tal manera que a la Primerai la Segona Catalana, en futbol masculí, es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions.

Al seu torn, a la resta de categories es reestructurarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint engairebétots els casos les agrupacions actuals d’equips.

Pel que fa al calendari, en aquells campionats ja iniciats es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida a la temporada amb la disputa de la primera jornada.

A la vegada, el nou calendari comprendrà diverses jornades de descans per a facilitar la recuperació de partits. Les dates lliures seran les següents:

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Federació Catalana de Futbol