Connect with us

Sant Andreu de Llavaneres

Grans resultats dels equips del Club Nàutic El Balís en el Campionat del Món de Creuer a Dos

L’arenyenc Lluís Blanchar i Pablo Calbetó, subcampions del Món de Creuer a Dos

• L’arenyenc Lluís Blanchar i Pablo Calbetó, subcampions del Món de Creuer a Dos en el Grup B.
  • 4rt lloc d’Oscar Chaves en el Grup A i també 4rt lloc de Guillermo Díaz en el Grup C.

Durant els dies 9 i 15 de setembre es va celebrar en aigües catalanes el Campionat del Món de creuer a Dos. L’embarcació Cometa de Lluís Blanchar i Pablo Calbetó, del Club Nàutic El Balís va aconseguir la plata en el seu Grup B i l’Or a la Classe Corinthian o Amater després d’un parcial de 3 i 4.

En aquest campionat es van disputar dues proves de 180 i 63 milles nàutiques respectivament, i la regularitat és la que va manar fins a l’última milla de campionat.

El patró del Cometa, en Lluís Blanchar va comentar que “tot i que portem força temps preparant-nos per aquest campionat, no ens esperàvem aquest excel·lent resultat en el qual les condicions no han estat les més favorables pel nostre Cometa. Estem molt contents”.

Del Club Nàutic El Balís van participar 6 embarcacions; L’Hydra de l’Òscar Chaves a la Classe A, el Cometa de Lluís Blanchar, el Modark d’Asier Garcia i el Cometa a Dos de Xavier Rocas a la Classe B, i a la Classe C el Filigrana de Héctor Martínez i l’Asterix de Guillermo Díaz.

L’Asterix de Guillermo Díaz va aconseguir un 4rt lloc després d’uns parcials de 5 i 6, i l’Hydra de l’Òscar Chaves, en el Grup A, també va aconseguir un 4rt lloc final després d’uns parcials de 12 i 1. L’Oscar és soci honorífic del Club i pentacampió de la Copa del Rei, la regata de creuers més prestigiosa a Espanya que es disputa a Palma.

L’Oscar va comentar en acabar: “molt content d’haver participat en el meu tercer mundial, el primer DH. No han estat les millors condicions per l’Hydra. A la primera regata vam patir molt a les dues passades per Les Medes, i van ser 180 milles de vents portants. A la segona també van ser rumbs oberts però ens vam beneficiar de disposar d’un codi 0 i que el vent baixés molt després de la nostra arribada. Felicitar als campions, i a pensar en el futur…

Font: CN El Balís